Natječaj za “Nagradu Dijana Klarić” 2015.


I drugu godinu zaredom pokrenut je natječaj za sve putoholičare. Natječaj je dobio ime po Dijani Klarić (12.12.1986. – 28.03.2013.), mladoj šibenčanki koja nas je nažalost prebrzo napustila.

„Nagrada Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Nagradu i ove godine pokreće Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se se jednom godišnje prilikom Festivala.

Natjecati se može u pet kategorija:

  • NAJBOLJI PUTOPIS – Reportaža, esej, blog, poezija ili proza; minimalno 15 kartica; napisan na hrvatskom jeziku i objavljen 2013. ili 2014. godine kao samostalna cjelina ili unutar Dijana Klarićtiskovine.
  • NAJBOLJA PUTOPISNA FOTOGRAFIJA – Objavljena ili neobjavljena.
  • NAJBOLJI PUTOPISNI FILM – Prikazan ili ne, u trajanju od najmanje 3 minute.
  • NAJBOLJI PROJEKT – Putnički projekt zanimljiv po originalnosti, inovativnosti, hrabrosti; humanitarnog ili zabavnog karaktera.
  • PUTNIK GODINE – Nema dobne granice, mogu se natjecati osobe oba spola, prijava se vrši na temelju uspješnosti i/ili značaju poduhvata, kandidirati se može 1 osoba ili par.

Rok za prijavu istječe 1. travnja 2015. godine, a dodjela nagrada održat će se na 4. Croatian Travel Festivalu (07.-10.05.2015.) u Šibeniku kad će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji.

Prijave se šalju na e-mail: nagradadijanaklaric@gmail.com

Detalje natječaja potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com ili upitom na mail.