Najzanimljivije destinacije za ljubitelje kulture


Najzanimljivije destinacije za ljubitelje kulture prema Booking.com-u

Više od 50% globalnih putnika izjavilo je da će ove godine otići na put kako bi uživali u kulturnim sadržajima* jer je to najbolji način za upoznavanje novih destinacija. Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih lokacija, predstavlja šest prekrasnih destinacija u kojima možete uživati u spektakularnim umjetničkim izvedbama. Bilo da ste očarani elegancijom tradicionalnih plesova, snagom klasične glazbe ili zanimljivim zvukovima i doživljajima uličnih izvedbi, Booking.com predlaže destinacije u kojima se možete nagraditi predivnim kulturnim sadržajima.

Opera, Beč

Austrijski glavni grad ima više od 27 000 preporuka za pogledati operu što i nije čudno s obzirom na to da je Beč jedna od najboljih destinacija upravo za to. Vienna State Opera oduševljava od trenutka kad pogledate zadivljujuću fasadu zgrade, prođete mramornim stubištem pa sve do trenutka kad padne zastor i aplauz popuni auditorij.

Gdje odsjesti: Nasuprot Vienna State Opere nalazi se predivan Hotel Sacher Wien, zadivljujuć izvana i iznutra. Ova art nouveau zgrada ukrašena je luksuznim lusterima, vintage namještajem i vrijednim slikama.

Tango, Buenos Aires

Buenos Aires i tango, tango i Buenos Aires. Teško je zamisliti jedno bez drugoga! Ova živahna destinacija je na vrhu preporuka Booking.com-a za tango i ovdje možete doživjeti potpuno iskustvo gdje god da se nalazite u gradu. Odite na nastup ili uhvatite ulični performans kako bi doživjeli grad u punom svjetlu.

Gdje odsjesti: Moderni apartmani Sucre Suites nalaze se u Buenos Airesu i uključuju besplatno korištenje interneta i klimu i samo su  4.5 km  udaljeni od  MALBA, muzeja latinsko američke umjetnosti Buenos Airesa.

Ballet, Milan

Svijet baleta je raznolik i impresivan, a s time i jedan od najpopularnijih oblika umjetnosti. Teatro ala Scala u Milanu okupana u grimiznoj crvenoj i zlatnoj boji, jedno je od najcjenjenijih riznica baletne umjetnosti. Ako nemate vremena ili vam budžet ne dozvoljava da sjednete u sjedalo teatra možete posjetiti La Scala muzej koji se nalazi u samom teatru.

Gdje odsjesti: samo 350 metara od Scala Opera House teatra i 10 minuta šetnje od katedrale nalazi se karbon neutralan Hotel Milano Scala koji nudi sobe stilizirane na način koji opisuje slavnu opernu umjetnost.

Theatre, London

Ništa nije toliko spektakularno kao noć u teatru. Prema preporukama putnika Booking.com-a London je vaša destinacija ako tražite zabavu. Poznati glumci, uprizorenje drama, avangarda samo su neki od elemenata koje možete pronaći u West End-u Londona.

Gdje odsjesti: u srcu kazališne četvrti nalazi se Haymarket Hotel koji je okružen restoranima, barovima i nalazi se odmah pored teatra Royal. Posjetitelji mogu uživati u popodnevnom čaju s kolačićima, kornetima s kremom i džemom te širokim izborom čajeva i kave.

Street performers, Barcelona

Gotovo je nemoguće propustiti najpoznatije mjesto za ulični performans u Barceloni. Velik broj “ljudskih kipova” (kao i plesnih i glazbenih izvođača) pretvorili su Las Ramblas u nadrealan svijet zabave. U ovoj šarenoj destinaciji koju preporučuju putnici Booking.com-a nikada vam neće biti dosadno.

Gdje odsjesti: Nedaleko od Las Ramblas i La Boqueria tržnice, Rambla 102 gostima nudi prozračne apartmane s balkonima koji gledaju na živahna događanja Las Ramblasa. U blizini se nalazi mnogo barova i tapas restorana u kojima možete uživati u lokalnoj hrani i izboru finih pića.

Classical Music, Prag

Klasična glazba je među prvim asocijacijama na kulturu već stoljećima jer budi sirove emocije i zvukom kreira priče stvarajući uspomene i iskustva koje bi svi trebali cijeniti. U Pragu su se kroz povijest našli mnogi veliki kompozitori, a njihovo nasljeđe posjetitelji i danas mogu čuti na mnogobrojnim koncertima u crkvama, povijesnim zgradama, koncertnim halama i palačama.

Gdje odsjesti: Smješten odmah pored Old Town trga i nasuprot Astronomical Clock nudi sobe s antiknim namještajem i veličanstvenim pogledom na Golden City s terase._______

*Prema podacima Booking.com-a prikupljenima od 12,781 ispitanika iz 13 zemalja u rujnu 2016. godine. Ispitanici su trebali biti stariji od 18 godina i morali su putovati barem jednom u 2016. i planirati barem jedno putovanje u 2017.