Najbolje aviokompanije na svijetu


Čitatelji web stranice Travel+leisure odabrali su 10 najboljih aviokompanija na svijetu 

Premda je prošla godina međunarodne zračne prijevoznike postavila pred brojne izazove i kako se ograničenja putovanja ublažavaju sve više i više se ulaže u uslugu tijekom leta.

Svake godine čitatelji T+L dijele svoja iskustva putovanja diljem svijeta o najboljim hotelima, ljetovalištima, gradovima, otocima, brodovima za krstarenje, zračnim prijevoznicima itd. U kategoriji zračnih prijevoznika čitatelji su ocjenjivali prijevoznike na temelju udobnosti kabine, usluga tijekom leta, hrane, usluga korisnicima i vrijednosti.

Eva Air nastavlja se penjati na ovoj ljestvici. “Ovo je jedna od najboljih zračnih kompanija s kojima sam ikada putovao”, rekao je jedan obožavatelj. “Izvrsna usluga i hrana”, napisao je drugi. “Jedva čekam da ponovno letim s njima”, dodao je treći EVA entuzijast.

Zračni prijevoznik La Compagnie napredovao je u ovogodišnjem glasovanju zahvaljujući svojoj usluzi u poslovnoj klasi do odredišta u Francuskoj. Ovog ljeta prijevoznik je dodao letove za Tel Aviv, a letovi za Milano trebali bi početi u studenom.

Čitatelji su također pohvalili Qatar Airways. “Izvrsna ekipa, nevjerojatna hrana, udobnost je na mjestu”, kako je rekao jedan ispitanik. “To je stvarno moj omiljeni zrakoplovni prijevoznik”, rekao je drugi putnik, koji je dodao da su “sjedala – čak i u ekonomskoj klasi udobna. Hrana i zabava uvijek nadmašuju očekivanja.

Turkish Airlines vratio se u ovogodišnjih TOP 10, a Virgin Atlantic pomaknuo se za nekoliko mjesta. U međuvremenu Japan Airlines ostao je stabilan iz godine u godinu.

Čitatelji su još jednom izglasali Singapore Airlines za prvo mjesto i to 26 puta zaredom.

TOP 10 lista:

1. Singapore Airlines

2. Qatar Airways

3. EVA Air

4. Emirates

5. La Compagnie

6. Turkish Airlines

7. Japan Airlines

8. Virgin Atlantic

9. Korean Air

10. Air New Zealand