NAJAVA: Putopisno predavanje – Život u Amazonskoj prašumi


PUTOPISNO PREDAVANJE – STA putovanja, Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb, srijeda 11.09.2019. u 18 sati  – Ulaz besplatan

Kao strastveni biolog i konzervacionist kupujem jednosmjernu avionsku kartu i odlazim u Južnu Ameriku. Po dolasku na kontinent radim na manjim projektima u Patagoniji, a potom dobivam angažman na zaštiti tropske kišne šume u regiji Loreto, Amazona (Reserva Tapiche, Peru). Područje rada snažno je pogođeno ilegalnom drvnom industrijom i trgovinom životinjama. Djelovanje rezervata usmjereno je na zaštitu gnjezdilišta, poticaj održive žetve plodova palmi i razvoj trgovine lokalnim namirnicama. Projekti lokalnom stanovništvu pružaju alternativu za ilegalne radnje i time direktno utječu na zaštitu biološke raznolikosti. Osobnim uključivanjem u projekt, širenje na Europsko tržište nametnulo se kao logičan korak.

Danas sam ponosan vlasnik start up tvrtke Mayantu za istraživanje i razvoj u prirodnim znanostima. Nastojim prevladati administrativne prepreke kako bi na Europsko tržište plasirali proizvode iz lokalnih zajednica Amazone, a time i globalno podržali konzervacijske projekte.

Tijekom 3 godine boravka na Južnoameričkom kontinentu sudjelovala sam u brojnim projektima koje bi voljela predstaviti hrvatskom stanovništvu, te Vas potaknuti da se i sami odvažite istražiti ljepote Zemlje, podržite lokalne zajednice i stečeno iskustvo iskoristite po povratku u Hrvatsku. Na predavanju Vas očekuju brojni savjeti kako raditi, jesti, kretati se i živjeti kao lokalac u Amazonskom području.

Vidimo se u srijedu, 11.9. u 18 sati. 🙂