Putopisno predavanje: Road Trip SAD


Kroz putopisno predavanje Zapadnom obalom SAD – a provesti će Vas Martin Jurki. 06.05. u 18:30h – STA putovanja – Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

Martin je svoja znanja i iskustva putovanja stjecao u studenskim danima koje je proveo studirajući u dalekoj Aziji u Bangkoku. Povratkom u hrvatsku pokrenuo je turističku agenciju Go travel koja se specjalizirala za deleka putovanja. Kroz suradanju sa poslovnim partnerima put ga je odveo u SAD gdje je provodio vrijeme kao koordinator za hrvatske studente koji su išli na rad u Ameriku. Na tome proputovanju rodila se ideja za organizaciju putovanja Amerikom.

Road trip zapadnom Amerikom – putovanje započinje u San Franciscu, razgledavamo centralni dio od Union Squera, China town-a najveća „Kina u malom“ u Sjevernoj Americi, preko svijetski najpoznatijeg most Golden Geta, slikovitog pristaništa Fisherman s Wharf – Piera 39, spetakularne vožnje „Cabel car-om“ , najzavojitije ulice na svijetu Lombard Street, vidikovca Twins peaka, do posjeta otočića Alcatraz poznatog po zloglasnom zatvora „The Rock“ . Vožnja se nastavlja živopisnim krajolikom Kalifornije do grada anđela – Los Angelsa. U gradu zabave krećemo opušteno Hollywoodski sa posjetom tematskog parka Universal studia. Dane provodimo posječujući Santa Monicu, Venice beach, Muscle beach, Rodeo drive, Downtown, Grauman’s Chinese Theatre, Hollywood Walk of Fame, Plaboy Mansion… Nastavljamo vožnju prema Las Vegasu sa usputnim zaustavljanjem u Ghost Town- gradu duhova, koji će vas vratiti u vrijeme rudarskog gradića Divljeg zapada. Dolazak u Las Vegas grad kocke, glamura i zabave, posjeti najpoznatijih pool partya , Pawn shopa – zalagaonicu kojoj je popularnost donio National Geographic, posječujemo Grand Canyon kanjon strmih litica kojeg je milijunima godina dubila i izdubila rijeka Colorado u dubini od 1,6 kilometara. Uživanje u veličanstvenom krajoliku raskošnih oblika i boja, od kojih zastaje dah, nakon noćnih tuluma organiziramo vjenčanje, putovanje završavamo gradom sa najpoželjnijom klimom u Americi -San Diego . Lagano kruzamo gradom koji podsjeca na moderni Meksiko. Posječujemo zabavni park SeaWorld i Zooloski vrt.