NAJAVA: Putopisno predavanje „Gerila na Himalaji“


Planinarke Ana Rukavina i Lucija Jaklin, članice PDS Velebit, odvažile su se na samostalno putovanje u proljeće 2022. u daleki Nepal i istražujući Himalaju doživjele tri tjedna sreće i patnje.

Predavanje o njihovom pohodu na Himalaju će se održati 15.6. u prostorijama Planinarskog društva Sveučilišta Velebit u Klaićevoj 42 u Zagrebu s početkom u 18h. Ovo inspirativno putopisno predavanje organizira se u suradnji s udrugom „Kolajna ljubavi“ koja godinama organizira upravo ovakva zanimljiva događanja u sklopu ciklusa humanitarnih putopisnih predavanja „Putuj i čini dobro“.

Putopisno predavanje „Gerila na Himalaji“ govori o hrabrosti dvije žene da samostalno uzdajući se u svoje snage i planinarske vještine istraže najveličanstveniju planinu svijeta.

Na predavanju ćete dobiti uvid u detalje pripreme podhvata, ali i kakve sve prilike i neprilike možete očekivati planinareći na tako velikim visinama. Prekrasni vidici, zanimljiva kultura, planinarenje puno izazova samo su dio njihove himalajske priče.

Ulaz je besplatan, a za potpuni doživljaj očekuje vas i fina afrička kava za koju se pobrinula afrička udruga Kolajna ljubavi koja je i nositelj projekta.

Dođite, inspirirajte se i pobudite u sebi planinara!

Ovo događanje samo je jedno od aktivnosti koje se za mlade provode u sklopu projekta „EKO relaksacija“. CIlj predavanja je promocija planinarstva i opuštanje uz boravak u prirodi, a sve se održava u partnerstvu udruge „Kolajne ljubavi“ s Planinarskim društvom sveučilišta Velebit i Srednjom školom Petrinja. Projektom se želi reducirati stres kod mladih u područjima pogođenim potresom kroz razvijanje povezanosti s prirodom i planinarenje te senzibilizirati javnost za važnost zaštite mentalnog zdravlja mladih.

Glavne aktivnosti projekta na koje su pozvani mladi su: planinarski izleti, ekološke radionice, putopisna predavanja, tečaj fotografije u prirodi, akcije uređenja okoliša, sadnja drveća, recikliranje i popravljanje odjeće, izrada magnetića od prirodnih materijala i još puno toga.

U sklopu projekta su provedene brojne ekološke radionice s mladima u Petrinji i Zagrebu.

Tako se sadilo drveće i  ukrašavalo platnene vrećice u Srednjoj školi Petrinja,  recikliralo u Topuskom i izrađivalo magnetiće od prirodnih materijala.

Sve aktivnosti su besplatne kao i sudjelovanje u ovom predavanju.