Najava: Putopisno predavanje – Čari nestvarne Papue


U srijedu 01. lipnja u STA putovanja, Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb u 18:00h održat će se putopisno predavanje na temu “Čari nestvarne Papue”

Jeste li zaljubljenik u podvodni svijet, koralje, beskrajne pješčane plaže, palme… “Amazonu oceana” – RAJU AMPAT, predivan arhipelag koji čine 1500 otoka i otočića, jedno je od najboljih mjesta na svijetu za uživanje u podvodnim aktivnostima. Više od 1320 vrsta riba kao i više od polovice svjetske populacije koralja možete naći upravo na Raji Ampat!

No ono što čini Papuu posebnom je njezina unutrašnjost, predivna ‘netaknuta’ priroda i mnogobrojna plemena koja još uvijek žive kao u kamenom dobu. Upoznajte s nama DANI PLEME koje živi u plodnoj Baliem dolini, na oko 1800 m/nv . 1938. godine vidjevši polja slična onima u Europi, slučajno ih je otkiro američki zoolog i filantrop Richard Archbold. Od tada se Baliem dolina postepeno otvara turizmu i plemena bivaju sve više ‘civilizirana’ od strane brojnih misionara.

Restless girl je sudjelovala na njihovom ‘pig festivalu’, ceremoniji kroz koju je upoznala njihove neobične i pomalo lude običaje. Zanima vas o čemu se sve radi? Posjetite predavanje dana 01.06.2016 u 18 sati! i poslušajte više o tome! Predavanje će biti popraćeno brojnim videima sa puta u Papua te ćete iz prve ruke moći uživati u pig festivalu!

Predavač: Restless girl!