KLM i Air France od srpnja ponovno u Hrvatskoj


KLM Royal Dutch Airlines od 4. srpnja postupno kreće s obnavljanjem letova za Zagreb i Split iz Amsterdama, koji su obustavljeni u skladu s ograničenjima putovanja uzrokovanih korona virusom

Zrakoplovna kompanija ponovno će pokrenuti 3 tjedna leta prema Zagrebu te dnevne letove prema Splitu iz glavnog grada Nizozemske.

Od 04. srpnja uvodi se linija Amsterdam – Zagreb, tri puta tjedno, petkom, subotom i nedjeljom. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa Embraer 190 kapaciteta 98 putnika.

Od istog dana uvodi se i linija Amsterdam – Split, prometovati će svakodnevno, a nedjeljom čak dva puta dnevno. I na ovoj liniji najavljeni su zrakoplovi tipa Embraer 190 ranije spomenutog kapaciteta.

S postupnim povećanjem svoje mreže letova u srpnju, KLM će uspostaviti 78% od svojih prvobitno planiranih broja odredišta s više od 3000 letova s polaskom iz Amsterdama. Ovo je 25 do 30% broja letova koje KLM obavlja u normalnim okolnostima.

KLM predlaže svim putnicima da se prije izrade bilo kakvih planova obrate odgovarajućim nacionalnim vlastima kako bi provjerili uvjete ulaska i boravka na željenom odredištu i u tranzitnim zemljama. Na nekim odredištima još uvijek vrijedi mjera karantene pri dolasku.

Air France ponovno će letjeti prema tri destinacije u Hrvatskoj

Air France je na svojim službenim stranicama objavio kako ponovno pokreće međunarodne linije prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu, uključujući i tri u Hrvatskoj.

Air France je prvotno planirao uvesti drugu dnevnu rotaciju između Zagreba i Pariza (povezujući tako dva grada čak 14 puta tjedno), no planovi su naravno poremećeni pandemijom i do toga ove godine neće doći.

Kompanija će postupno povećavati broj tjednih letova prema destinacijama u Hrvatskoj. Donosimo vam planirani red letenja za srpanj:

  • Ponovno se uvodi linija Pariz – Zagreb, od 01. srpnja, 3 puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i subotom),

  • Ponovno se uvodi linija Pariz – Split, od 13. srpnja, 4 puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom),

  • Ponovno se uvodi linija Pariz – Dubrovnik, od 04. srpnja, 2 puta tjedno (subotom i nedjeljom). Na liniji Pariz – Dubrovnik dodat će se još jedan let tjedno, ponedjeljkom, od 13. srpnja.

Na linijama iz Pariza prema Zagrebu i Dubrovniku Air France će prometovati sa zrakoplovima A319, A320 i A321, koji u floti ovog zrakoplovnog prijevoznika imaju kapacitet između 143 i 212 sjedala u putničkoj kabini.

Na liniji iz Pariza prema Splitu prema trenutnim najavama prometovat će HOP! za Air France zrakoplovima tipa Embraer 190, kapaciteta 100 putnika.

Izvor: croatianaviation