Kako i gdje rentati auto za vaš road trip po SAD-u?


Ako se spremate na neki road trip po Americi, donosimo vam iz našeg iskustva nekoliko savjeta kako to najbolje napraviti.

Najbolja iskustva s rentanjem automobila imamo definitivno s putovanja po SAD-u. Ako uspoređujemo s rentanjem u nekim europskim državama u Americi je sve toliko dobro posloženo da možemo reći da su američke rentacar kuće barem dvije razine više od europskih. Nema velikog depozita, moguće je rentanje i sa debitnom karticom(provjereno u Alamo i National), kod preuzimanja ili vraćanja auta vam treba točno 2 minute da sve riješite, od papira do preuzimanja auta.

Najskuplja opcija je rezervirati auto na licu mjesta, zato to lijepo napravite online, prije putovanja. Najjeftiniju cijenu smo dobili preko tražilice –> https://www.usacarsrental.com/ Za 14 dana rentanja, auto smo dobili po cijeni od 400 dolara s osnovnim osiguranjem (Hyundai Elantra). Moglo se to ići još niže ako bi uzeli još slabiji auto ili ako bi auto rentali u Las Vegasu, a ne u San Franciscu i naravno putovanje u full sezoni isto diže cijenu.

Osiguranje

Zašto nismo uzeli full osiguranje? Uzeli smo full “vanjsko” godišnje osiguranje preko worldwideinsure.com. Super alternativa koja je puno jeftinija nego da uzimate osiguranje kod neke rentacar kuće. Za cijelu godinu full osiguranje ćete platiti koliko bi platili za 3-4 dana na šalteru rentacar kuće. Također, dosta ljudi koristi i icarhireinsurance koje je mrvicu skuplje.

Kako to sve funkcionira? Ako napravite neku štetu na automobilu fino platite rentacar kući, a kasnije vam osiguranje nadoknadi te troškove. Pošto nam je kod ovog putovanja puknula šofer šajba uskoro ćemo tražiti da nam nadoknade troškove, pa ćemo znati dal sve to funkcionira tako lijepo kako i izgleda 🙂

Ako ipak želite uzeti osiguranje kod rentanja auta ima stranica koja je izbacivala dosta niske cijene i gdje možete birati pakete osiguranja –> www.usrentacar.co.uk 

Turo.com

Jeste znali da postoji aplikacija za rentanje auta kao Airbnb? Mi smo je testirali i funkcionira savršeno – Turo.com

I dok je u Dubrovniku rentanje skutera na dan cca 30 eura, u Las Vegasu možete rentati Porsche Boxter za 45 dolara, barem smo mi uspjeli. Znači rentanje privatnih automobila, pa ovakve super makine možete dobiti po super niskim cijenama. Sve funkcionira kao iznajmljivanje smještaja putem Airbnb. Ako ćete ikad rentati auto preko Turo, registrirajte se preko ovog linka i dobit ćete popust od 25 dolara na prvi booking –> LINK ZA POPUST

Osiguranje koje dobijete je neko osnovno, ali možete još doplatiti za dvije razine, mi to nismo radili jer smo imali full vanjsko godišnje, koje smo prije spominjali.

Super stvar ako želite jedan dan provesti baš onako vegaški i provozati se stripom s vjetrom u kosi.

Evo nekoliko super auteka koje možete dobiti u Las Vegasu po odličnim cijenama -ako rentate auto na jedan dan, cijena koju vidite je manja za još 25 dolara ako iskoristite link za popust.