Germanwings pripremio zamjenski plan letenja zbog najavljenog štrajka sindikata pilota


Oko 900 letova obuhvaćeno štrajkom. Status letova dostupan na www.germanwings.com

Sindikat pilota VC Cockpit najavio je štrajk koji će trajati od sutra (četvrtak, 12. veljače) u 00:00 do petka (13. veljače) u 23:59 sati. Kako bi svojim putnicima omogućio da u navedenom razdoblju stignu na željeno odredište, Germanwings je pripremio zamjenski raspored letenja za razdoblje obuhvaćeno štrajkom, a bit će objavljen u srijedu popodne. Štrajkom je obuhvaćeno oko 900 letova. Germanwings se trudi što bolje nadomjestiti otkazane letove uz pomoć svojih pilota ili najma čarter zrakoplova drugih tvrtki.

Svi se putnici mole da danas popodne provjere status svog leta na stranici www.germanwings.com, gdje će se redovito objavljivati i najnovije informacije o štrajku. U slučaju otkazivanja leta, putnici će moći besplatno odustati od njega ili promijeniti datum putovanja putem internetske stranice ili pozivom na 0601 90195. Putnici koji su obuhvaćeni ovim štrajkom moći će do odredišta unutar Njemačke stići vlakom umjesto zrakoplovom. Vaučeri za vlak se mogu zatražiti pozivom na spomenuti broj ili će ih Germanwings izdati u zračnoj luci. Letovi tvrtke Eurowings nisu obuhvaćeni ovim štrajkom jer njihovi piloti nisu dio Lufthansinog kolektivnog ugovora.

Germanwings izražava žaljenje putnicima zbog neugodnosti uzrokovanih štrajkom i na sve načine pokušava umanjiti njegov utjecaj.