Gdje za ljetni vikend? Dođite na Petrovo – slavlje kutinsko!


Donosimo raspored događanja kutinskog ljeta i pozivamo vas u Kutinu!

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena Kutinčanima i njihovim posjetiteljima započinje završetkom školske godine, te će trajati sve do početka rujna, uz brojne kulturno-zabavne i sportske sadržaje koje pripremaju Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s udrugama, sportskim klubovima i ustanovama grada Kutine. U programu ljeta može se pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, sportskih natjecanja, ljetnih festivala, gastronomskih užitaka i nezaobilaznog kušanja škrleta. Za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta pobrinuli su se kutinski ugostitelji tako da ne zanemarite ponudu atraktivnih tradicijskih specijaliteta.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini, destinaciji koja se tek otkriva, a gostima predstavlja potpuno iznenađenje!

Vinarije i kutinske kleti – posjetite ih na na dva kotača i uživajte u razgledu ambijentalne okolice

Poželite li ciljano posjetiti kutinske kleti i vinarije, predlažemo da prvi slobodan vikend rezervirajte za izlet u Kutinu i Moslavačku vinsku cestu. Boravak u prirodi godi, prošećite uređenim vinogorjima, zavirite u ambijentalne vinske kleti i vinarije poznatih vinara Mikše, Lagena Winery, Košutića, Kašnera, Kleti Romić, Jaram, Jančar… Tamo će vas ponuditi škrletom, ali i moslavcem ili dišećom raninom, autohtonim moslavačkim sortama.

U vinogorja možete i na biciklu. Vinska je ruta sjajan odabir za hedoniste, savršen spoj rekreacije i uživanja. Za strastvene bicikliste, ali i početnike šire područje Kutine nudi kilometre označenih i ucrtanih biciklističkih ruta koje povezuju pitoreskna mjesta i najveće turističke atrakcije. Idealna kombinacija prirode, ruralne arhitekture i industrijske baštine.

foto: Memory Lane studio

Donosimo raspored kutinskog ljeta za iduća 2 vikenda a ostatak programa pratite na FB stranici Turističke zajednice grada Kutine

Proslavimo zajedno Petrovo – slavlje kutinsko i ove godine! Posjetite Kutinu i uživajte u dobroj zabavi, dobrom zalogaju,svirci, gastro otkrićima, poznatom škrletu, vremeplovu kroz starinski vrtuljak, koncertima poznatih pjevača i sastava. Cijelo ljeto Kutina će biti jedan veliki party na otvorenom. Dobro došli!