Forestland 2024. – u malo Međimurje stiže veliki Shaq!


Velika sportska zvijezda, Shaquille O’Neal, stiže na jedan od najvećih Hrvatskih festivala u šumi u malo mjesto Brezje. Ako ste ljubitelj glazbe i dobre zabave ovog ljeta morate obavezno doći u Međimurje.

Samo mjesec dana nakon što je potvrđeno da na Forestland 2024. stiže veliki Fedde Le Grand, uz regionalne zvijezde Relju i Devita, službeno je objavljeno da upravo na Forest XII svoju europsku turneju započinje DJ Diesel!

Mnogima poznatiji kao košarkaška legenda Shaquille O’Neal, četverostruki osvajač NBA lige, član Dream Team momčadi iz Atlante ’96, svjetski prvak iz Toronta ’94., ima i svoje umjetničko ime DJ Diesel. 215 centimetara visok, 147 kilograma težak DJ Diesel svjetska je mega zvijezda koja po prvi puta dolazi na hrvatski Forestland i definitivno je “najveći DJ” svih vremena!

DJ Diesel nastupao je na Tomorrowlandu, EDC, Lost Lands, Lollapalooza, Electic Zoo, Forbidden Kingdom, Beyond Wonderland i svim najvećim svjetskim festivalima. Protekle godine pokrenuo je i svoj festival „Shaq’s Bass All Stars“, a u Međimurje stiže po završetku ljetne rezidencije u WYNN klubu u Las Vegasu!“

Osim spomenutih izvođača bit će tu još mnogih drugih, jer festival traje tri dana na tri pozornice: Forest, Room i Circus Stage. Uz glazbu tu su još i dodatni sadržaji, možda najzanimljiviji je zip line, najduži na sjeveru Hrvatske, a nosi te preko glavne pozornice. Novost ove godine je tzv. Circus Arborum u kojem će biti Tattoo, Barbershop, Merch, chill zone, razne aktivnosti, cirkus i pazi sad ovo: MJESEC!

No, vratimo se malo u povijest Forestlanda i prisjetimo kako je nastao ovaj najveći kontinentalni festival elektronske glazbe. Forestland je bio tek želja nekolicine prijatelja da udahnu dašak života u brdoviti kraj Međimurja. Započelo je skromno, s nekoliko stotina posjetitelja, ali Forestland pomiče svoje granice iz godine u godinu. Danas je to festival s tisućama posjetitelja i važna višednevna manifestacija s podrškom lokalne zajednice, regionalne uprave, međunarodnih partnera te odličnih glazbenika.

Ono što je zanimljivo festival se održava u prirodi, okružen suncokretima i šumom i kao takav predstavlja Međimurje – spoj prirode, umjetnosti, ljudi i zabave.

Ulaznice od 50 eura potražite u sustavu Entrio.hr, a one vrijede za sve festivalske dane.