FlixBus proširio poslovanje na željeznice – Kreće prvi FlixTrain


FlixMobility nakon FlixBusa proširio poslovanje na željeznice: FlixTrain kreće s prvim zelenim linijama u Njemačkoj

Pet godina nakon što su prvi FlixBus autobusi krenuli na svoje putovanje,  europski broj 1 u svoju zelenu mrežu dodaje i mrežu željeznica. FlixTrain započinje redovitim vožnjama 24. ožujka 2018. godine u Njemačkoj. Prve destinacije koje će povezivati su Hamburg, Düsseldorf i Köln. Do kraja 2018. godine FlixTrainom će se povezati ukupno 28 destinacija diljem Njemačke.

˝Autobus i vlak savršeno se nadopunjuju. Kako smo u FlixMobility dodali i FlixTrain, dostupni smo još većem broju putnika.˝ – izjavio je André Schwämmlein, direktor i suosnivač FlixMobility grupe. ˝Ovim potezom želimo demonstrirati kako daleka putovanja mogu biti udobna i po vrlo pristupačnim cijenama˝ – dodao je André.

FlixTrain i FlixBus proširuju ponudu ekološke alternative osobnim vozilima

FlixTrain će od 24. ožujka postati dio FlixBus zelene mreže diljem Njemačke, nudeći tako dodatnu alternativu osobnim vozilima te bolju povezanost. Prve 3 destinacije nadopunit će se novima te će do kraja godine biti umreženo 28 destinacija dostupnih željeznicom.

˝Nastojimo pružati cjenovno povoljnu, ali i ekološku alternativu putovanjima osobnim vozilima. Cilj FlixMobilitya jest uvjeriti putnike i one koji će to tek postati kako je korištenje javnog prijevoza na duljim rutama udobna opcija. S našom novom mrežom koja čini kombinaciju autobusa i vlakova, kreiramo održivi koncept za budućnost mobilnosti.˝ – izjavio je Schwämmlein. 

Širenje mreže, inovacije i FlixBus USA

Od početka poslovanja 2013. godine, FlixBusom je putovalo preko 100 milijuna putnika koristeći 250.000 dnevnih veza. U 2018., FlixMobility će nastaviti s investicijama u razvoj mreže, uključujući nove međunarodne linije te nove destinacije kroz 27 zemalja u kojima FlixBus trenutno prometuje. Osim Europe, FlixBus će započeti prometovati u Americi početkom ljeta 2018., s prvim vezama kroz Kaliforniju i južno-zapadni SAD.

˝U posljednjih pet godina, FlixBus je iz temelja promijenio način na koji se putuje diljem Europe. Zajedno s FlixTrainom i lansiranjem novih linija u Americi, želimo omogućiti još većem broju putnika održivo i udobno putovanje u sljedećih pet godina.˝ – zaključio je Schwämmlein.