Emirates – Od svojih billboarda izradili 200 školskih torbi za siromašnu djecu u Južnoj Africi


Ususret Svjetskom danu okoliša zrakoplovna kompanija Emirates svoje stare reklamne plakate pretvorila je u 200 školskih torbi i 125 torbi za kupovinu za djecu i odrasle u Južnoj Africi.

Plakati su prikupljeni iz svih krajeva Južne Afrike, a više od 500 četvornih metara PVC Flex materijala potom je u suradnji s lokalnim poduzetnikom Raymondom Phirijem iz kompanije Motion Bags i kompanijom Just Bags pretvoreno u čvrste, vodootporne i dugotrajne torbe.

„Ovaj mi je projekt vrlo drag jer znam kako je to kad nemaš torbu za školu dok je druga djeca imaju”, rekao je Raymond Phiri, vlasnik Motion Bags. Školske torbe donirane su učenicima osnovne škole Emfundisweni u Alexandri u Johannesburgu, a Emirates ih je napunio i školskim priborom i knjigama iz svog programa za zabavu djece tijekom leta.

Više detalja o projektu pogledajte video

Emirates je ekološki odgovorna zrakoplovna tvrtka koja upravlja jednom od najmlađih i najučinkovitijih flota zrakoplova na svijetu što među ostalim predstavlja značajno ulaganje u smanjenje utjecaja na okoliš, a kontinuirano nastavlja s predstavljanjem održivih rješenja u području odgovornog postupanja prema okolišu. Tako je 2017. godine predstavio pokrivače proizvedene od 100 posto recikliranih plastičnih boca korištenjem tehnologije ecoTHREAD™, za čiju će proizvodnju, prema procjenama, do kraja 2019. godine iskoristiti 88 milijuna plastičnih boca s odlagališta. Uz to, aviokompanija u svom najsuvremenijem Emirates Engineering Centreu u Dubaiju koristi tehniku suhog pranja za čišćenje svojih zrakoplova, čime štedi milijune litara vode svake godine, a korištenjem solarnih panela smanjuje i emisiju ugljičnog dioksida za 800 tona godišnje.