Doživite divlju stranu SAD-a u Custer State Parku s više od 1300 bizona koji slobodno lutaju


Custer State Park, smješten u Južnoj Dakoti, poznat je po svojim impresivnim krajolicima, stijenama, jezerima i prirodnim čudesima. Ali ono što zaista privlači pažnju posjetitelja su divlji bizoni koji slobodno lutaju ovim parkom

Kada govorimo o bizonima, oni su zaista zvijezde parka.  Ovdje možete vidjeti preko 1.300 bizona kako se slobodno kreću, pa čak i povremeno blokiraju cestu. To je jedan od najzanimljivijih prizora koje ćete ikada vidjeti na nekim od najljepših krajolika koje možete zamisliti.

Custer State Park je jedan od najvećih rezervata ovih divljih životinja u SAD-u. Bizoni su oduvijek bili dio američke kulture, simbol divljine i snage, te su bili ključni u preživljavanju američkih plemena. Danas, u Custer State Parku, posjetitelji imaju priliku vidjeti ove veličanstvene životinje u njihovom prirodnom staništu.

Bizoni su u 19. st. bili pred izumiranjem zbog lova, ali sada im je populacija stabilna. Najpoznatije rute koje ovdje možete odvoziti su Needles Highway i Wildlife loop. Samo treba paziti jer krda bizona, planinske koze, srne pa čak i kojoti često prelaze cestu. Ako volite kampirati ovo mjesto je ultra popularno pa svoje mjesto treba dosta prije rezervirati.

Dok vozite kroz Custer State Park, bizoni se mogu vidjeti posvuda. Oni se često sunčaju na cesti, šetaju preko polja ili pored jezera, a neki čak i šetaju kroz kampove u potrazi za hranom. Posjetitelji trebaju biti oprezni i uživati u njihovom bliskom susretu na sigurnoj udaljenosti.

Ovo iskustvo s divljim bizonima je jedno od najimpresivnijih koje ćete ikada doživjeti. Custer State Park je definitivno jedan od bisera Južne Dakote i ne smijete ga propustiti ako se ikada nađete u ovom dijelu SAD-a.

Za avanturiste, Custer State Park nudi brojne aktivnosti, uključujući planinarenje, jahanje konja, ribolov, kajaking i planinarenje. Također, posjetitelji mogu provesti noć u jednom od mnogobrojnih kampova, gdje se mogu okupati u rijeci ili jezeru.

U blizini parka je i Mount Rushmore National Memorial. Ova znamenitost predstavlja kipove Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna, te je jedan od najposjećenijih nacionalnih spomenika u SAD-u. Jedna od aktivnosti koju svakako preporučujem je šetnja “Presidential Trailom”. Ova staza nudi prekrasne poglede na Mount Rushmore i okolne planine. Također se može vidjeti i kip “The Thinkinger” koji je smješten na rubu litice s pogledom na planine.

Nakon svega ovoga, nije iznenađujuće što je Custer State Park i okolica jedna od najpopularnijih destinacija u Južnoj Dakoti. Ovaj park nudi nevjerojatno iskustvo za sve one koji žele otkriti prekrasnu prirodu, avanturu i divljinu SAD-a.

Stoga, ako tražite nezaboravnu avanturu u prekrasnoj prirodi, posjetite Custer State Park i istražite sve što ovaj jedinstveni park ima za ponuditi i očekujte se da će vaša avantura biti ispunjena s prekrasnim krajolikom i mnogo zabavnim aktivnostima. Ovdje su neke stvari koje obavezno morate vidjeti i doživjeti kada posjetite Custer State Park:

  1. Promatrajte divlji bizone iz auta koji slobodno lutaju šumama i livadama parka
  2. Bacite oko na impresivnu planinu Harney Peak, koja je najviši vrh u južnoj Dakoti
  3. Uživajte u prekrasnim pogledima na jezera Sylvan Lake i Stockade Lake
  4. Vozite se kroz živopisne rute Needles Highway i Iron Mountain Road
  5. Otkrijte fascinantnu povijest ovog parka u posjeti Wildlife Loop Road

Fotogalerija by Putoholičari: