Bila sam nesretna, a onda sam ostavila posao i otputovala


Evo jedne priče o Slavonki koja je jednostavno slijedila svo san, dala je otkaz i otputovala na drugi kraj svijeta piše Net.hr

Eva Bošković je jedna nimalo obična djevojka iz mjesta Bistrinci, kod Belišća. Sa svojih 26 godina proživjela je avanturu u kakvu se mnogi ne bi nikada usudili upustiti. Prije dvije godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Osijeku i imala je sreće da odmah dobije posao nastavnice u školi. Međutim, bila je nesretna iako je imala dobru plaću, krov nad glavom i učenike s kojima je, kaže, dobro surađivala.

“Kada sam malo dublje zagledala u sebe i ono što ja stvarno želim, shvatila sam da to nema veze ni sa kakvim materijalnim stvarima i da mi treba avantura, nešto što će me tjerati da rastem iz dana u dan i da se borim sama sa sobom. Pogađate? Dala sam otkaz, odlučila se preseliti na drugi kraj svijeta i sve zabilježiti na svom malom YouTube kanalu koji sam pokrenula.”

“Bila je to najbolja odluka u mom životu,” kaže Eva.

Dala je otkaz i preselila se u Australiju, gdje je radila i štedila svaki dolar te je uspjela proputovati svijet. “Uvijek putujem u što jeftinijim aranžmanima koje sama isplaniram, spavam u jeftinim hostelima, letim jeftinim avioprijevoznicima, biram akcije. Danas putovati u biti uopće nije tako skupo kao što se misli”, kaže Eva.

Putem je sve snimala, pa evo jedan kratak video koji je sažetak njezinog putovanja.

Njezin joj je Youtube kanal, ističe, bio velika motivacija da krene u svoju životnu avanturu. Željela je sve snimiti i podijeliti s ljudima. Na njemu možete pronaći još videa koji su snimljeni na destinacijama koje je obišla, a u njima možete naći i koji savjet o tome što vrijedi vidjeti i kako to vidjeti što jeftinije.

“Puno puta sam čula onu izreku da sreća nije odredište nego način života i protekla godina je stvarno dokazala da je ta izreka točna. Ja sam najsretnija kad putujem. Srce mi je puno i duša mi pjeva svaki put kad sjednem na avion ili zalutam u neku uličicu na tko zna kojoj strani svijeta. To možete vidjeti u videu koji sam snimala u ovih godinu dana lutanja po svijetu. Željela sam ga podijeliti s vama kako bih vas potaknula da ne pristajete ni na što što vas ne čini istinski sretnima i da živite svoj život onako kako vi to želite”, napisala je na svom blogu.

“Moj najveći strah je da ću jednoga dana žaliti za prilikama koje sam propustila pa se uvijek pitam o čemu bih to voljela pričati svojoj djeci i unucima kad ostarim. I odgovor je uvijek jasan.”, zaključuje.