ALOHA – Za „Otok iskušenja“ odabran je Maui


Otok Maui drugi je najveći otok Havajskog otočja, odnosno savezne američke države Havaji. Havajsko otočje smješteno je u Tihom oceanu i sastoji se od 137 otoka, od kojih je samo osam nastanjenih, ukupne površine 16.752 m2.

Tropska klima na Havajima održava temperaturu zraka u rasponu od 21 do 29 Celzijevih stupnjeva, s time da su najniže temperature od 20-ak stupnjeva rezervirane za siječanj, dok je kolovoz najtopliji mjesec u godini. I dok je najveći otok Havaja Oahu, na kojem se nalazi glavni grad Honolulu, turistima zanimljiv i zbog pomorske baze Pearl Harbour, drugi najveći otok Maui slavan je zbog svoje ogromne pješčane plaže Ka’anapali.

Čitavo je otočje vulkanskog porijekla, pa otok Maui nije iznimka. Najveći vulkan Halekala zauzima tri četvrtine otoka, proteže se na površini od oko 122 m, a najviši je vrh Puʻu ʻUlaʻula (eng. Red Hill), s nadmorskom visinom od 3.055 metara, do kojeg ima oko dva sata vožnje automobilom. Područje vulkana pretvoreno je u Nacionalni park Halekala u kojem posjetitelji mogu prošetati stazama oko kratera, jahati na konjima ili biciklirati. No posjetitelje se upozorava da su na tom dijelu temperature osjetno niže i variraju između 5 i 16 stupnjeva Celzijevih, na vrhu je zrak mnogo rjeđi, a zbog velike razlike u nadmorskoj visini posjetiteljima se preporuča da na ovaj izlet ne kreću ako su osjetljivijeg zdravlja, iscrpljeni ili odjeveni u odjeći za plažu. Na drugom dijelu otoka smjestio se znatno manji vulkan Mauna Kahalawai, s najvišim vrhom nazvanim Puʻu Kukui (eng. Candlenut Hill), nadmorske visine od 1.764 m. Putnici koji više vole aktivnosti na plaži, na suncu i u moru uživat će u ronjenju, plivanju s morskim kornjačama, promatranju kitova, istraživanju koraljnih grebena ili surfanju.

Ovaj tropski raj s čudesnim dugačkim pješčanim plažama, fascinantno okruženje koje stvaraju vulkani, bujna vegetacija i izvrsna autohtona hrana tradicionalno je privlačna turistima kao i filmskim produkcijskim kućama. Filmska industrija važna je sastavnica u gospodarskoj slagalici ne samo otoka Mauija, nego i cijele države Havaji. Na otoku Mauiju snimani su filmski spektakli poput „Pirata s Kariba: Na kraju svijeta“ („Pirates of the Caribbean: At World’s End“) u kojem glumi Johnny Depp, „Umri drugi dan“ („Die Another Day“) iz serijala filmova o Jamesu Bondu kojeg u ovoj inkarnaciji tumači Pierce Brosnan, film „Zaborav“ („Oblivion“) s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Nimalo ne čudi što je upravo Maui odabran kao lokacija za snimanje vrućeg reality showa „Otok iskušenja“ („Temptation Island“).

https://www.rtl.hr/tv/video/play-premium/441880/play-premium-otok-iskusenja/

GLEDAJ ODMAH!

 

Reality show „Otok iskušenja“ odabrao je četiri para koji su odlučili staviti svoju vezu na test te tako dokučiti je li njihov odnos iskren ili je vrijeme da svaki od njih sreću u ljubavi potraži negdje drugdje. Parovi su razdvojeni i smješteni u dvjema vilama, u kojima će vrijeme provoditi s 12 vrlo privlačnih i zanimljivih samaca, koji su se na sudjelovanje u showu prijavili s jednim ciljem – pronaći novog partnera.

Franšiza realityja „Otok iskušenja“ izvorno je krenula u Danskoj pod nazivom „Blind Vertrouwen“, a inačice realityja po istom principu snimljene su u različitim zemljama svijeta. Prva američka verzija „Otoka iskušenja“ snimljena je 2001. godine na Belizeu, a 2019. godine krenula je nova verzija showa, u kojoj se radnja odvija na Mauiju. Produkcija nije pogriješila s izborom lokacija snimanja, jer fantastični ambijent otoka i raskošni smještaj već sami po sebi pozivaju na gledanje i uživanje u viđenom.

https://www.facebook.com/temptationislandusa/photos/2261556677390203

Muška vila smještena je u blizini plaže, na ekskluzivnom području Kāʻanapali i glasi kao jedan od najvrednijih posjeda na cijelom otoku. Sama vila je veličine od oko tisuću četvornih metara i sastoji se od osam spavaćih soba, devet kupaonica, velike kuhinje, dnevnog boravka, knjižnice te pokretnih pregrada koje vode na prostrani trijem i vanjski bar pokraj kojeg je veliki bazen s pogledom na ocean. Ništa manje raskošna nije vila u kojoj je tijekom snimanja reality showa stanovao ženski dio parova. Vila se nalazi na brdovitijem dijelu otoka, a osim u luksuzno uređenom interijeru, sudionici showa maksimalno uživaju na velikoj terasi s barom, bazenom i lounge prostorom za sjedenje, opuštanje, tulume i razna iskušenja.

https://www.instagram.com/p/BtTgrKHBUsr/

Kada se u njima ne snimaju reality showovi, vile su raspoložive za iznajmljivanje posjetiteljima malo dubljeg džepa. Doduše, posjetitelji koji žele iskusiti čari Mauija uz ekskluzivne vile mogu birati između atraktivnih resorta, hotela, hostela i kuća za odmor u kojima se može pronaći smještaj po prihvatljivijim cijenama.

Ako i vi sanjate o putovanju na bajkoviti havajski otok Maui, što vas sve tamo čeka, provjerite u realityju „Otok iskušenja“ koji, kao i mnoge filmske i televizijske naslove, možete pogledati na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.