Air Transat otkazao sve letove iz Toronta!


Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat,  povukao je iz prodaje sve već najavljene letove na liniji Toronto – Zagreb – Toronto za ovu godinu!

Ovaj poznati kanadski avioprijevoznik u siječnju je potvrdio kako planira ponovno uspostaviti liniju između Toronta i Zagreba u predstojećoj ljetnoj sezoni, ostavljajući mogućnost redukcije ili potpunog otkazivanja linije u slučaju da potražnja ne bude zadovoljavajuća. Nažalost, upravo se to danas i dogodilo. Air Transat je povukao iz prodaje sve najavljene letove na ovoj liniji za predstojeću ljetnu sezonu te malobrojnim putnicima poslao obavijest o otkazivanju letova.

Podsjećamo, kompanija je uspostavila direktnu liniju između dva grada u lipnju 2016. godine, kontinuirano povećavajući broj tjednih letova iz sezone u sezonu, sve do ljetne sezone prošle godine kada linija zbog izbijanja globalne pandemije nije prometovala.

Prvi let na ovoj liniji bio je najavljen za 11. svibnja, sve do kraja listopada, s tri leta tjedno u špici ljetne sezone. Na liniju su bili najavljeni zrakoplovi tipa A330-200, a upravo je Air Transat bila jedina kompanija koja je u predstojećem ljetnom redu letenja planirala slati širokotrupne zrakoplove u zagrebačku zračnu luku. Nažalost, nakon odlaska Emiratesa, Korean Aira i Air Canada Rouge, i Air Transat je odlučio učiniti isto i ove godine također ne letjeti prema glavnom gradu Hrvatske.

Time će Hrvatska ovog ljeta biti bez direktne aviolinije s Torontom, a ne tako davne 2019. godine između dva grada bilo je dostupno čak 7 direktnih letova tjedno u ljetnom redu letenja!

Air Transat ostavlja mogućnost povratka u Zagreb sljedećeg ljeta uz novi plan: redovnu liniju dva puta tjedno, bez letova srijedom koji su na ovoj liniji bili dostupni u 2019. godini.

Zagreb je ovime praktički ostao bez long-haul linija na čijem je privlačenju godinama ustrajno radio, a svakako je bitan podatak da u zagrebačkoj zračnoj luci na redovnim linijama ove godine neće biti širokotrupnih zrakoplova poput A330-200, B787-9 Dreamliner, B777-300ER i B767-300ER koji su u ljeto 2019. svakodnevno slijetali u glavni grad Hrvatske.

Izvor: croatianaviation