Air Transat će ponovno povezati Toronto i Zagreb direktnom linijom


Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, potvrdio je za Croatian Aviation kako u ljetnom redu letenja 2021. godine planira ponovno povezati Toronto i Zagreb direktnom zračnom linijom.

Air Transat prvi je avioprijevoznik s dalekog tržišta koji potvrđuje svoj povratak u Zagreb u sljedećoj ljetnoj sezoni. Nakon potpunog povlačenja Emiratesa, te u ovom trenutku neodlučnih prijevoznika poput Korean Aira i Air Canada Rougea, Air Transat je potvrdio svoj plan povratka u zagrebačku zračnu luku.

Air Transat prvi je let na liniji Toronto – Zagreb obavio još u lipnju 2016. godine, kontinuirano povećavajući broj tjednih letova na ovoj liniji iz sezone u sezonu, te produljujući trajanje operacija (trenutno od svibnja do kraja listopada).

Ovaj je avioprijevoznik na liniji prema Zagrebu uglavnom prevozio brojne kanadske turiste (manjim dijelom i dijasporu, no ona je uglavnom koristila liniju Air Canada Rougea), te je bilo logično privremeno ukidanje linije za ovu ljetnu sezonu, s obzirom na smanjenu potražnju i putničke restrikcije na državnim granicama.

Air Transat je potvrdio svoju namjeru ponovnog uvođenja linija Toronto – Zagreb u ljetnom redu letenja sljedeće godine.

“Hrvatska je poznata turistička destinacija i vjerujemo da ćemo u 2021. godini ponovno povezati Toronto i Zagreb direktnom linijom. Karte su već u prodaji i operacije će ovisiti isključivo o putničkoj potražnji – naša je intencija jasna, želimo ponovno povezati ova dva tržišta!”

Prvi let na liniji Toronto – Zagreb najavljen je za utorak, 11. svibnja 2021. godine. Linija će do kraja svibnja prometovati jednom tjedno, od 30. svibnja dodaje se polazak nedjeljom, a od 17. lipnja i let četvrtkom.

Od 17. lipnja Air Transat namjerava prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno, do početka rujna, a zatim će se broj tjednih letova smanjivati kako se bude bližio kraj ljetne sezone.

Na liniji Toronto – Zagreb – Toronto najavljeni su zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 332 do 345 sjedala.

Polasci iz Toronta su utorkom, četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima, a kako se radi o noćnom letu, polazak iz Zagreba za Toronto je sljedećeg dana (ponedjeljkom, srijedom i petkom). Osim Toronta kao krajnje destinacije, putnicima iz Zagreba dostupni su i drugi kanadski gradovi, poput Calgaryja, Vancouvera i Montreala.

Namjera Air Transata da se vrati u Zagreb već u ljeto 2021. godine je svakako pozitivna vijest, ako ćemo sljedećeg ljeta ponovno živjeti normalnim načinom života nema sumnje da će brojni kanadski turisti iskoristiti ovu liniju i doći na odmor u Hrvatsku.