Advent u Karlovcu: Advent s najbogatijim glazbenim programom u Hrvatskoj!


Drugi „Advent u Karlovcu“ održat će se od 14. do 30. prosinca 2018.

Čarolija susreta Adventa u Karlovac po drugi put održat će se od 14. do 30. prosinca na prostoru oko Glazbenog paviljona i ispred bivšeg Kina Edison. U programu će sudjelovati preko 1000 sudionika iz više od 15 mjesta i gradova Hrvatske koji će izvesti čak 124 programskih nastupa u svega 17 dana. Advent će svečano biti otvoren 14. 12. 2018. paljenjem lampica najvećeg božićnog drvca u Hrvatskoj! Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritula, palačinki i krafni obilježit će ugostiteljsku ponudu dok će lokalni karlovački i hrvatski suveniri također biti u ponudi.

Advent s najbogatijim glazbenim programom

Večernji program donosi značajna imena glazbene scene pa će svakog dana posjetitelji od 21 sat moći uživati u koncertima i najpopularnijim pjesmama hrvatske glazbe. Kao posebna večer najavljuje se veliki Karlovački plesnjak u nedjelju 30. 12. na zatvaranju Adventa. Uz sudjelovanje mnogih plesnih klubova pozivaju se svi Karlovčani da uz nastup Gelato Sistersa nakon dugo vremena ožive tradiciju plesnjaka. Ovogodišnji Advent dovodi renomirana imena hrvatske glazbene scene poput TBF-a, Jinx-a, Opće opasnosti, Zdenke Kovačiček, Vatre, Detoura, Pavela i mnogih drugi. Domaćih bendova također neće nedostajati, a zabavljat će nas lokalni Stringsi, Riversi, Black & White, Are&Be i Spinaker te u akustičnim izdanjima Carlstadt acoustic trio, EoT, Mirna i Marko, Nos tress te mnogi drugi. U DJ programu nastupit će Joe2Shine i Jambeats. Ovim programom Advent u Karlovcu pozicionirat će se kao advent s najbogatijim glazbenim programom u Hrvatskoj.

Tradicionalni program okupit će izvođače iz raznih dijelova Karlovačke županije, ali i šire. Program će se održavati od 18:00 do 20:30 na Glazbenom paviljonu, a očekuju nas nastupi karlovačkih zborova Zora, velikog zbora Glazbene škole, Chorus Carolostadiena, ženskog pjevački zbor Vila, zbora Gimnazije Karlovca i mnogih drugih. Nastupit će KUD-ovi i tamburaški sastavi, a veliki božićni koncert priprema i Puhački orkestar grada Karlovca, a, Karlovčani će moći uživati i u Stand Up nastupu Studija smijeha.

Obiteljski će se program održati na pozornici ispred bivšeg Kina Edison, a donosi nastupe dječjih zborova, kulturno umjetničkih skupina, razne radionice te priče za djecu. Uz dječju pozornicu i ove nas godine očekuje staklena Kuća Djeda Mraza, a od ove godine i Šumekova igraonica koja će biti otvorena cijelo poslijepodne. Na programu će se naći brojne animacije za djecu uključujući čitanje priči i bajki, kvizove za djecu itd.

Dan tradicijske kuhinje Karlovačke županije održat će se u nedjelju 23. 12. 2018. godine kroz cijeli dan u partnerstvu s Turističkom zajednicom Karlovačke županije. Kroz 2 „cooking showa“ posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim delicijama Karlovačke županije, a svoje znanje o gastronomiji iskušati kroz Cookviz te uživati u brojnim nastupima.

Doček nove godine i ove će se godine održati na Glazbenom paviljonu uz bogatu ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Zabava će trajati cijelu noć, uz domaće snage Black&White te hitove Novih fosila koje izvode Sanja, Zec i Marinko.

Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 16 sati pa sve do 23 sata. Vikendima će se Advent moći posjetiti već od 12 sati te u programu i delicijama uživati sve do ponoći. Program je kao i prošle godine podijeljen u 3 cjeline i to na obiteljsku, tradicionalnu i večernju.