Viza za Kubu


Za ulazak u Kubu potrebno je ishođenje turističke karte. Konzulat Republike Kube nalazi se u Beču, a kako je Hrvatski klub putnika odnedavno postao zastupnik za izdavanje kubanskih viza, odlučio je svim putnicima omogućiti jednostavno i lako dobivanje vize

Kako je Hrvatski klub putnika odnedavno postao zastupnik za izdavanje kubanskih viza, odlučili su svim putnicima omogućiti jednostavno i lako dobivanje vize i to po najjeftinijoj cijeni u Hrvatskoj. Trebate vizu u istom danu? Javite im se u Hrvatski klub putnika 

1. Koji su mi dokumenti potrebni?

Skenirani primjerak putovnice koja je važeća minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja i zrakoplovna karta!
2. Koja je cijena vize?

Cijena turističke karte za putnike na aranžmanima Hrvatskog kluba putnika i članove Loyalty kluba iznosi 350,kuna, dok za sve ostale cijena je 400,- kuna. U cijenu vize uključena je poštarina.
3. Koliko dugo moram čekati vizu?

Viza je gotova tijekom jednog radnog dana!
4. Gdje mogu preuzeti vizu?

Vizu možete preuzeti u uredu Hrvatskog klub putnika u Šibeniku, u STA agenciji u Zagrebu ili šaljemo poštom! Dogovor oko preuzimanja ustvrdit ćete s djelatnikom agencije!
5. Kako izgleda kubanska viza?

Kubanska se viza ne lijepi u putovnicu, sastoji se od dva dijela papira; jedan se dio uzima pri ulasku u zemlju, a drugi pri izlasku!
6. Da li se plaća izlazna taksa?

Ne, izlazna taksa na kubanskim međunarodnim aerodromima ukinuta je od 01.05.2015.
7. Koliko vremenski vrijedi viza?

Viza vrijedi 30 dana od dana štambilja, ali možete ju produžiti za dodatnih 30 dana na Kubi (na policiji ili u nadležnom uredu za strance).