Punta Cana – oaza beskrajne ljepote


Dominikanska Republika nalazi se u srcu Kariba, između Atlantskog oceana i Karipskog mora, na dijelu otoka Hispaniola. Otkrio ju je Kolumbo već za svoga prvog dolaska u Novi svijet 1492. godine i nazvao je Mala Španjolska

02Bijele pješčane plaže, impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rijekama i vodopadima, jezera sa slanom vodom i egzotični biljni i životinjski svijet samo su dio atrakcija Dominikanske Republike. Tu se nalazi nekoliko različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki posebno očarati. Bilo da tražite zabavu, odmor ili pak nešto novo, Dominikanska Republika nudi sve.

Egzotična, tropska i posve prirodna, Punta Cana je glavno turističko odredište Dominikanske Republike. Smještena je na istočnoj strani otoka Hispaniola, pravi je raj za zaljubljenike u prirodu i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Punta Cana poznata je po prelijepim plažama s bijelim pijeskom i golemim palmama. Prekrasne i duge pješčane plaže omogućit će vam da uživate u suncu i moru, dok predah možete pronaći u hladu tropskih stabala.

Punta Cana je vjerojatno najbolji mogući izbor za one koji traže savršen odmor. Ovaj komadić tropskog raja privlači svojim plažama koje oduzimaju dah, specifičnom karipskom arhitekturom, ali i gostoljubivošću lokalnog stanovništva. Osim toga, Punta Cana je poznato golfersko odredište, a nudi i brojne zanimljive izletničke mogućnosti.

10

Izvor: Moja Putovanja