NAJAVA: Zapadna Kanada


PUTOPISNO PREDAVANJE – STA putovanja, Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb, srijeda 17.10.2018. u 18 sati  – Ulaz besplatan

Putovanje Kanadom započinje u gradu Calgaryu da bi se nastavilo u Edmontonu i Vancouveru. Kroz predavanje ću se nastojati osvrnuti na geografski položaj i smještaj Kanade, reljefne i klimatske karakteristike, povijest, stanovništvo, gospodarske prilike, ali prije svega ću nastojati dati vlastiti osvrt, prenijeti svoje dojmove, osjećaje i zapažanja. Kanadu bih predstavio iz stručnog i osobnog kuta s naglaskom na sve ono što me oduševilo i fasciniralo.

Calgary kao centar Zimskih olimpijskih igara 1988. godine, središte rodea i idealno ishodište za posjet Stjenjaku. Banff kao najstariji nacionalni park u Kanadi, mjesto fascinantne prirode, planinskih vrhunaca i jezera, Edmonton kao središte Alberte te mjesto gdje smo proveli nezaboravne trenutke sa svojim prijateljima te Vancouver kao kozmopolitski centar na obali Pacifika koji me oduševio kao malo koji dosad viđeni grad. To je Kanada koju bih želio predstaviti i s Vama podijeliti svoje iskustvo.

Predavač: Goran Milek