Zbog čega turisti toliko obožavaju New York?


Sjećate li se da vam je itko rekao da su Njujorčani ljubazni ljudi? Ne baš, zar ne. Ali, prema posljednjem istraživanju – New York je zapravo najsrdačniji grad na svijetu. Stvarno!

Portal Cuopon Codes Pro anketirao je 3724 iskusna svjetska putnika o tome koji im je grad ostao u sjećanju kao najsrdačniji. Čak 11 posto ispitanika odgovorilo je – New York. Možda su njima lik koji dijeli besplatno CD na Broadawayu, i onaj momak koji priča sam sa sobom u tri sata ujutro – srdačni ljudi?

Istraživanje je na drugo mjesto svrstalo Peking, dok Toronto i Amsterdam dijele treće mjesto. Za Amsterdam nam je jasno zašto je na tako visokom mjestu. I mi bismo bili srdačan narod kad bi prošla legalizacija određenog bilja. Na petom mjestu je Sydney.

Za usporedbu, 13% ispitanika smatra da su Francuzi najbezobrazniji, posebice prema ljudima koji se služe isključivo engleskim jezikom. A i Pariz je proglašen najnegostoljubivim gradom. Čudno za grad koji živi od turista. U društvu Pariza nalaze se još London, Barcelona, Rim i Tokijo, kao najnesrdačniji gradovi na svijetu.

Što kažete vi naši cijenjeni putnici? Koji grad po vama je najsrdačniji grad koji ste posjetili?

new york

Izvor: punkufer