Vueling odustao od linije između Barcelone i Zagreba


Španjolski niskotarifni avioprijevoznik, Vueling, nakon više od 10 godina redovnog prometovanja između Barcelone i Zagreba, ukida spomenutu liniju.

Piše: croatianaviation

Iako se vijest praktički znala onog trenutka kada je usred zime Vueling povukao iz prodaje karte između Barcelone i Zagreba za ovu ljetnu sezonu, avioprijevoznik nije htio potvrditi ukidanje iste, ostavljajući mogućnost prometovanja između dva grada, no to se ipak neće dogoditi.

Kroz godine, Vueling je između Zagreba i Barcelone prometovao isključivo u ljetnom redu letenja (izuzev 2015. i 2016. godine kada je u prometu bilo nekoliko rotacija oko Božića i Nove godine), varirajući s brojem tjednih rotacija, u ljeto 2022. u prometu su bila tri tjedna leta, dok su u sezoni 2023. bila dostupna svega dva leta tjedno.

Zagreb će i dalje imati direktnu vezu s Barcelonom s obzirom na to da će nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines, svoju sezonu liniju između dva grada obnoviti na samom početku ljetnog reda letenja, odnosno od početka travnja. Na ovoj će liniji Croatia Airlines u početku prometovati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a početkom svibnja nadodat će se još tjedni let, svakog utorka, čime će dva grada biti povezana s tri tjedna leta.

Valja također još jednom spomenuti kako će na početku travnja s prometovanjem krenuti i redovna linija Ryanaira između Girone i Zagreba, grada udaljenog 100 kilometara od središta Barcelone, pa nema sumnje da će mnogi kojima je finalno odredište Barcelona koristiti upravo tu liniju irskog niskotarifnog avioprijevoznika.

Vueling je drugi avioprijevoznik, nakon Finnaira, koji se povlači iz zagrebačke zračne luke što svakako nije dobra vijest, no ostaje prisutan u Splitu i Dubrovniku gdje ima više linija i tjednih frekvencija u ljetnom redu letenja.