Advent u Otočcu zakoračio u čaroliju proširene i virtualne stvarnosti


Tražite ideju za Advent? Tražite nešto drugačije? Prošle je godine Advent u Otočcu osvojio visoko 2. mjesto za najljepši advent u Hrvatskoj u kategoriji malih gradova, ove godine u Otočcu vas čeka zanimljiv i bogat sadržaj. Zavirite u tekst i možda dobijete novu ideju gdje otići na Advent.

Turistička zajednica Grada Otočca i Grad Otočac za ovu su godinu pripremili adventski sadržaj na kojeg su jako ponosni.  Osim doista bogatog i raznovrsnog programa (čak četrdesetak različitih događanja), ove će godine blagdanski mjesec u Otočcu biti posebno zanimljiv ljubiteljima tehnologije, jer ih u adventskim danima očekuje i 3D Božićna potraga za Djeda Mrazom Pred kraj prosinca u atraktivno osvijetljenom gradskom parku smjestit će se Božićni mini showroom, u kojem će se moći isprobati uređaji Meta Quest 3 i Met Quest Pro i tako ušetati u virtualnu stvarnost, koja postaje dijelom naše svakodnevice.  Advent započinje 2. prosinca uz koncert Klape Iskon,  dok će Otočane i goste u Novu godinu uvesti band Spice Grills.

Otočki Gradski park početkom prosinca postaje velika pozornica na otvorenom, na kojoj će se održavati koncerti tamburaške, zabavne i rock glazbe, atraktivni plesni programi, sajam lokalnih proizvoda te radionice za djecu s Bakom Mraz. Povedite svoje mališane, jer Baka je već sve pripremila za pečenje najboljih kolačića, još joj je potreban najvažniji “začin” – veseli dječji smijeh i ručice malih pomagača. Želite li ostati u formi tijekom blagdana, klizalište je otvoreno svakog dana, baš kao i ugostiteljska ponuda. Koje će se ekipe natjecati u izradi “Zlatnih ušćipaka” još nam nije poznato, no sigurno će biti puno smijeha i zabave, baš kao i slasnih poslastica, bez kojih se advent ne može zamisliti.

Već spomenuta 3D Božićna potraga za Djeda Mrazom započet će na tržnici, a prolazit će kroz pet lokacija. Od jedne do druge dolazi se rješavanjem kviza, a na svakoj lokaciji domaćin je drugi virtualni Božićni lik ili predmet kojeg treba fotografirati. Svoje fotografije sudionici Božićne potrage dostavljaju turističkoj zajednici, koja će organizirati izložbu fotografija i odabrati one najzanimljivije. Osim Bake Mraz za odličnu i veselu atmosferu pobrinut će se i omiljeni Sveti Nikola i Djed Božićnjak, koji najmlađima donose slatke paketiće. Osim sportskih aktivnosti i mozgaonica (pub kvizova) svakako vrijedi spomenuti i Puhački orkestar DVD-a Otočac kao i Tamburaški orkestar Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac koji će i za ovu prigodu pripremiti raznoliku glazbenu raskoš. 

Prošle je godine Advent u Otočcu osvojio visoko 2. mjesto za najljepši advent u Hrvatskoj u kategoriji malih gradova, a ukupno su sudjelovala 53 grada, što je doista sjajan rezultat. Natjecanje se provodilo na Facebook stranici Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. 

“Ove godine smo program obogatili i upotpunili te ćemo pokušati osvojiti prvo mjesto. To  prije svega ovisi o našim sugrađanima iz Otočca i cijele ove regije, jer broje se njihovi glasovi. Željela bih naglasiti važnu i već tradicionalnu uključenost lokalnih proizvođača, udruga, sportskih klubova i folklornih društava, javnih ustanova, poduzetnika i poduzeća, koji su svojim angažmanom doprinijeli pripremi i realizaciji ovogodišnjeg adventskog programa. Također, ovim putem pozivam sve da posjete Advent u Otočcu i prepuste se Božićnoj čaroliji u Gackoj “ dodala je Viktorija Rogić, direktorica turističke zajednice Grada Otočca. 

Sve info moguće je doznati na  FB stranici Discover Otočac – Otočac Tourist Board.