Uživajte u okusima Turske – Turkish Airlines obnovio sve svoje jelovnike na letovima


Turkish Airlines nastavlja održavati svoj status zračnog prijevoznika s najboljim svjetskim konceptom objedovanja tijekom leta sa svojim obnovljenim jelovnicima koji sadrže nove okuse.

Osim što je zrakoplovni prijevoznik koji leti u više zemalja nego bilo koji drugi na svijetu i koji često dobiva pohvale za kvalitetu usluge koju nudi svojim putnicima, nastavlja svojim gostima pružati ukusne alternative obnavljajući svoje jelovnike za domaće i međunarodne letove u poslovnoj i ekonomskoj klasi.

S ciljem promicanja Turske, Turkish Airlines uključuje okuse tradicionalne turske kuhinje i svjetskih kuhinja u svoje nove jelovnike. Zračni prijevoznik nabavlja 80% proizvoda koji se koriste u jelovnicima od lokalnih proizvođača. Jelovnici, kreirani s preferencijama za lokalne i sezonske proizvode, uključuju Rize čaj, Afyon kajmak, Erzincan saće i mnoge druge regionalne proizvode.

Osmišljeni slijedeći trendove zdrave prehrane (proizvodi na bazi bjelančevina, povrća, voća i s niskim udjelom ugljikohidrata), jelovnike svakodnevno pripremaju stručni kuhari koristeći najsvježije proizvode. Sva se jela pripremaju korištenjem boutique tehnika kuhanja posebno dizajniranih za velike količine.

O obnovljenom konceptu objedovanja tijekom leta, predsjednik uprave i izvršnog odbora Turkish Airlinesa prof. dr. Ahmet Bolat izjavio je: “Kao nacionalni prijevoznik koji svojim gostima nudi najfinije okuse na svijetu kroz povlaštene koncepte, pripremili smo jelovnik koji sadrži tragove tradicionalne turske kuhinje i svjetskih kuhinja u našim obnovljenim jelovnicima. Ovim novim konceptom također smo pokrenuli prakse usmjerene na smanjenje upotrebe plastike i ambalažnog otpada u okviru načela održivosti Turkish Airlinesa. Dok našim gostima predstavljamo turske okuse, također imamo za cilj prenijeti naše papirnate kartice s jelovnicima na digitalne platforme radi održivosti, omogućujući budućim generacijama da također iskuse te okuse. 

U novim jelovnicima ekonomske klase, za razliku od prethodnih ponuda, jela od jaja, domaći müsli i varijante sireva bit će uključeni za vrijeme doručka na letovima, dok će se za letove za vrijeme obroka posluživati regionalna predjela uz svježe pripremljenu tjesteninu i opcije s roštilja.

Za usluge obroka u poslovnoj klasi dodaju se opcije domaće tjestenine, okruglica i špageta, zajedno s glavnim jelima kao što je Adana kebab pečen na drvenom ugljenu nakon ručnog mljevenja, riba na žaru i mnoga različita regionalna predjela.

Dodatno, dok su do sada tijekom usluge doručka bila ponuđena samo dva glavna jela, u novom razdoblju posluživat će se tri različita glavna jela. Druge opcije kao što su palačinke, palačinke i francuski tost također su dodane u jelovnik kako bi ga obogatili, a u novi jelovnik uključene su i zdravije stavke za doručak.

Osim toga, gostima poslovne klase u novim jelovnicima nudi se i izbor domaćih mocktaila (bezalkoholnih koktela) i detox napitaka od zdravih sastojaka.