U Azilu Čakovec se nalazi preko 700 pasa. Hitno im je potrebna hrana


Projekt kastracije pasa iz romskih naselja u Međimurju i dalje traje. Iako neki misli da je priča završena s humanitarnim koncertom za obnovu skloništa, ona je tek na pola puta do realizacije

Iako je ovo stranica isključivo samo na temu putovanja na ovakve stvari se uvijek rastužimo 🙁 pa eto malim pesekima treba velika pomoć u hrani. Bilo kakva pomoć je dobrodošla –  javite se u Azil Čakovec ili jednostvno samo podijelite njihovu priču jer ovi maleni čupavci nisu zaslužili da ovako žive.

U skloništu se trenutno nalazi više od 700 pasa koji trebaju pomoć. 700 pasa koje treba liječiti, hraniti i šetati. Uz njih, svakodnevno se odlazi u naselja po nove pse, a zadnje su preuzeti psi iz naselja Kuršanca i Parag.

Psi su u lošem stanju, pothranjeni, s teškim kožnim bolestima i uplašeni. Neki su označeni s natpisom da ih se ne vraća što znači da ih nitko ne želi i da svoje mjesto pod suncem moraju tražiti negdje drugdje.

Aleksandra Hampamer, voditeljica azila, kaže da su svi umorni i na izmaku snaga, ali neće odustati te apelira na sve ljude dobre volje i na sve ljubitelje životinja da se jave i da pomognu.

Osim što je psima potreban smještaj jer je azil krcat, potrebna je i pomoć volontera za pripremu za zimu: punjenje kućica sa slamom, cijepanje drva i drugi radovi kako bi psi bili na sigurnom i toplom.

no što je najpotrebnije trenutno je hrana, mjesečne potrebe su preko 6 tona koje azil mora osigurati, a nema od kuda. Potrebna je hrana za sve uzraste pasa, a vjerujemo da i samo znate koliko je medicinska hrana skupa te samim tim i ovakvoj velikoj količini pasa nedostupna.

Ako možete pomoći na bilo koji način javite se na njihovu Facebook stranicu ili na kontakt broj: 099 4800 640.

Ovi psi nisu zaslužili život kakav su imali, a na nama je da im pokažemo da mogu biti voljeni i da mogu imati dom kakav zaslužuju.

Možete pomoći donacijama hrane koja im je trenutno najpotrebnija, volontiranjem, udomljavanjem ili najjednostavnijim načinom da podijelite njihovu priču i time im pružite priliku za novi početak. 

IBAN HR3323400091116025375

Azil Prijatelji Čakovec