TOP 15 Netflix putoholičarskih emisija i filmova


Donosimo vam popis filmova i emisija o putovanjima na Netflixu koji vam mogu uljepšati ili skratiti ove dosadne dane u izolaciji. Ono što je super da vam Netflix trenutno nudi 30 dana BESPLATNOG gledanja

Prvih 30 dana je besplatno, a ako ćete htjeti nastaviti s pretplatom mjesečna cijena vam je već od 7,99€ ovisno koji paket izaberete

Prilikom registracije je potrebno unijeti način plaćanja, ali nemojte da vas ovo preplaši, naplate za probni period u trajanju od 30 dana neće biti, tek ako nastavite s pretplatom i ne otkažete ju bit će vam naplaćeno. Tri dana prije isteka probnog perioda bit ćete obaviješteni da li želite nastaviti ili otkazati vašu pretplatu.

Malo smo istražili Netflix u potrazi za sadržajem koji nudi neke putopisne teme pa evo što se nudi:

1.EXPEDITION HAPPINESS

Kupili su stari školski autobus od 12 metara, preuredili ga u svoj dom, ukrcali psa Rudija i krenuli u avanturu. Odlučili su putovati, a znatiželja ih je odvela na turu od Aljaske do Meksika.

Autobus dugačak skoro 12 metara pronašli su na internetu. Cijena mu je bila prihvatljiva – platili su ga oko 65.000 kuna. Sve u njemu su uredili sami ili uz pomoć svojih prijatelja. Savjete kako što napraviti tražili su i na internetu. Trebalo im je 12 tjedana da ga kompletno završe. Obojali su ga izvana, a unutrašnjost su uredili toliko lijepo da izgleda kao pravi dom.

2. DARK TOURIST

Brojne turističke atrakcije diljem svijeta imaju tragičnu ili zlokobnu povijest ili su još uvijek poprišta postojeće opasnosti. Taj fenomen je poznat kao “mračni turizam”. Novinar David Farrier snimio je seriju od 8 nastavka o mračnom turizmu diljem svijeta.

3. PEDAL THE WORLD

Tijekom jedne nezaboravne i avanturističke godine, Felix Starck dokumentira svoje biciklističko putovanje dužine 18 000 kilometara kroz 22 zemlje.

4. JACK WHITEHALL: TRAVELS WITH MY FATHER 

Komičar Jack Whitehall se želi na putovanjima povezati sa svojim ocem. Ali što se događa kad imate malo mrzovoljnog oca i vi ste pretjerano energični? Prilična eksplozija, gledajte kako ovaj tim oca i sina upada u nesreće, odlazi na neobična mjesta i pokušava se otvoriti jedan prema drugome.

5. STREET FOOD

Dokumentarna serija koju je kreirao David Gelb, istražujući neke od najboljih uličnih namirnica na svijetu tijekom devet epizoda. Arhivski snimci kombiniraju se s intervjuima licem u lice te prate ulične kuhare i njihovu povijest, što je isprepleteno s velikom slikom utjecaja ulične hrane na njihovu rodnu zemlju. Sa uličnom hranom putujete na destinacije kao što su Bangkok, Osaka, New Delhi, Singapur itd.

6. Somebody Feed Phil

Philip (Phil) Rosenthal obilazi svijet putujući na različita mjesta, poput Bangkoka, Tel Aviva i Lisabona, dok isprobava zadivljujuću hranu i susreće različite ljude. Također putuje kako bi upoznao povijest hrane i mjesta koja obilazi, a istovremeno je zabavna i ekscentrična osoba. Čekaju vas dvije sezone po šest epizoda.

7. THE KINDNESS DIARIES

Leon Logothetis putuje svijetom samo vintage motociklom, putuje u velike i male gradove, oslanjajući se samo na ljubaznost stranaca koje susreće zbog skloništa, hrane i benzina.

8. BREAKFAST, LUNCH & DINNER

Kuhar David Chang u pratnji različitog slavnog gosta istražuje pojedini grad, njegovu kulturu i kuhinju. Dok putuju kroz svaki grad, otkrit će i nove i iznenađujuće stvari o sebi.

9. CONAN WITHOUT BORDERS

Poznati Talk show voditelj Conan O’Brien putuje na razne destinacije i pokušava sve začiniti sa svojim smislom za humor

10. NATIONAL PARK ADVENTURE

Ovaj dokumentarni film vas vodi kroz čudesne krajolike, povijesna mjesta i netaknutu divljinu velikih američkih parkova.

11. EAT, PRAY, LOVE

Liz (Julia Roberts) nakon razvoda napušta sve i kreće na putovanje svijetom pokušajući da otkrije sebe. Putuje do Italije, pa preko Indije, do Balija.

12. TALES BY LIGHT

Objedinjujući istraživanje, fotografiju i prirodni svijet, Tales by Light nudi rijedak pogled u oči i um nekih australijskih i najboljih svjetskih pripovjedača.

13. INTO THE WILD

Nakon diplomiranja, glavni lik Christopher svu ušteđevino daje u dobrotvorne svrhe i kreće na putovanje kroz zemlju bez novaca, izvan civilizacije kako bi se pripremio za život na Aljasci.

14. SEVEN YEARS IN TIBET

Njegovo je pravo putovanje počelo na samom kraju svijeta. Brad Pitt je Heinrich Harrer, austrijski planinar koji je od nacističke ideologije pobjegao kako bi proveo sedam godina u Tibetu.

15. MAGICAL ANDES

Od Argentine do Kolumbije, ovaj fantastični dokumentarac prati pet likova koji dijele svoju duboku povezanost s veličanstvenim planinama Južne Amerike.