Svrab na tabanu ili ti ga daj otkaz i kreni za svojim snovima


Hrvoje Bubalo je jednog dana jednostavno dao otkaz na poslu i krenuo za svojim snovima… I evo već skoro godinu i pol putuje po Južnoj Americi

Prica je sljedeća: “Šok, nevjerica, drama i škrgut zubi. Upravo saznah da bolujem od teške i po tvrdnjama suvremne (jedne, jedine i ispravne) medicine, teško izlječive bolesti. Naime naš kućni dermatolog dr. Džakuladze dijagnosticirao je mom lijevom stopalu kronični SVRAB na tabanu (lat. Metatarsals Solea Prurientes).

No, nije sve tako crno tj crveno, odnosno gnojno žuto. Gospon dermatolog kaže da“ ima i za to leka“ te da je „nemačka medicina najbolja na svetu“ i da bi stoga najbolje bilo sjesti na prvi vlak za Minhen i pravac Dojčland. Ali (naravno da uvijek mora biti neki Muhamed Ali) s obzirom na trenutnu opću demografsku navalu na Majku Njemačku i crnomanjastu fizionomiju pacijenta iluzorno bi bilo očekivati neko slobodno mjesto u najpoznatijem Kliničkom bolničkom centru za tabane u Offenbachu. No dr.Džakuladze vadi asa iz rukava. Naime, postoji opcija odlaska na liječenje u Južnu Ameriku u trajanju od godine dana kod provjerene doktorice Suarez (navodno fetiva Amazonka) koja posjeduje magični napitak za sve vrste disfuncionalnih tabana.

Problem nastupa u činjenici da je simpatična gospođica doktor zadnji put viđena među živima prije mjesec dana u Rio de Janeiru kako usred bijela dana na Copacabani tretira zagoreni taban jednog sredovječnog vozača traktora iz Norwicha. Od tada joj se gubi svaki trag. S obzirom da se mišljenje svećenstva, prosvjetnih radnika i gospode medicinskih stručnjaka nikako i nikada ne dovodi u pitanje, odluka je pala da se posluša Džakuladzeov savjet i da se krene u potragu za señoritom Suarez i njenim magičnim napitkom. Jednosmjerna karta za Rio je već u džepu, na poslu je potpisan sporazumni raskid ugovora o radu, ruksak je krcat, džepovi i ne baš, a taban svrbi sve jače i jače….”

Hrvoje putujem uglavnom autostopom, datum povratka nije definiran i kako stvari stoje planira se zadržati oko godinu dana. Njegove avanture možete pratiti ovdje – SVRAB NA TABANU

svrab na tabanu