Svi smo bili na Plitvicama, ali rijetko tko je proveo godišnji tamo: Evo 6 razloga da razmislite o tome


Nacionalni park Plitvička jezera, smješten u srcu Hrvatske, jedno je od najljepših prirodnih čuda svijeta. Iako mnogi posjetitelji dolaze na jednodnevne izlete, rijetki odlučuju provesti cijeli odmor u ovom prirodnom raju. Ako ste među onima koji još nisu iskusili čari Plitvica u punom sjaju, evo šest razloga da razmislite o tome.

  1. Nevjerojatna prirodna ljepota

Kao jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova u svijetu, Plitvička jezera su spektakl koji morate vidjeti uživo. Prošećite stazama uz slapove, jezera i šume, i doživite prirodu u njenom najčišćem obliku. Svaka fotka koju napravite ovdje bit će pravo remek-djelo!

Inače,  neprocjenjiva prirodna vrijednost područja Parka i njegova iznimna ljepota nadilaze nacionalne okvire, što je potvrđeno 26. listopada 1979. godine kada je Nacionalni park Plitvička jezera upisan na UNESCO-v Popis svjetske prirodne baštine, među tada 53 objekta iz cijelog svijeta. Od tada su Plitvička jezera postaju prirodno dobro svih naroda svijeta, pod zaštitom UNESCO-a.

  1. Glamping – luksuzan način kampiranja

Za one koji žele kombinirati avanturu kampiranja s udobnostima hotela, glamping na Plitvicama je idealan izbor. Smještaj u luksuznim šatorima nudi savršen spoj prirode i udobnosti, pružajući nezaboravno iskustvo boravka na otvorenom bez odricanja od luksuza. Udoban interijer, elegantan dekor i šarmantan ambijent za jedinstven, ali profinjen bijeg od užurbanosti svakodnevnog života i ponovno povezivanje sa prirodom. Zamislite buđenje uz zvukove ptičica i doručak na terasi s pogledom na šumu. Savršeno, zar ne?

  1. Odmor od digitalnog svijeta

Ako ste se zasitili stalnog zvonjenja mobitela i notifikacija, Plitvice su pravo mjesto za digitalni detoks. Ovdje ćete se moći potpuno opustiti i povezati s prirodom. Plitvička jezera su savršeno mjesto za bijeg od užurbanosti svakodnevnog života. Bez ometanja elektroničkih uređaja, možete se posvetiti opuštanju, meditaciji i ponovnom povezivanju sa samim sobom i prirodom.

  1. Aktivni odmor za sve uzraste

Ako ste ljubitelj aktivnog odmora, Plitvice nude brojne mogućnosti. Planinarenje kroz park pruža izazov i zadovoljstvo, dok vožnja biciklom omogućava istraživanje šireg područja. Za obitelji s djecom, postoje lakše staze i mogućnosti za vožnju panoramskim brodom, što će zasigurno oduševiti mališane.

  1. Mogućnost kupanja u okolici

Iako je kupanje u samim jezerima zabranjeno radi očuvanja njihove čistoće i ekosustava, u okolici Plitvica nalazi se nekoliko mjesta gdje se možete osvježiti. Rijeka Korana, koja teče izvan granica parka, nudi čiste i osvježavajuće vode, idealne za ljetno kupanje,a Nacionalni park nudi tri dozvoljene lokacije za kupanje u okolici NP Plitvička jezera: Slunj, Karlovac i Ogulin. Posjetitelji u Ogulinu mogu posjetiti Ivaninu Kuću Bajki i ići na kupanje na Sabljake, u Slunju mogu posjetiti Rastoke i otići na gradsko kupalište, a u Karlovcu mogu posjetiti Aquatiku i otići na Foginovo.

  1. Kulturna i povijesna baština

Osim prirodnih ljepota, područje oko Plitvica bogato je kulturnom i povijesnom baštinom. Posjetite obližnje muzeje i povijesne lokalitete kako biste saznali više o bogatoj povijesti ovog kraja i njegovim ljudima. Posjetitelji u Ogulinu mogu posjetiti Ivaninu Kuću Bajki i ići na kupanje na Sabljake, u Slunju mogu posjetiti Rastoke i otići na gradsko kupalište, a u Karlovcu mogu posjetiti Aquatiku i otići na Foginovo!

Provodeći nekoliko dana ili čak tjedan dana na Plitvicama, doživjet ćete prirodu na potpuno novi način. Otkrit ćete mir i ljepotu koje jednostavni izlet ne može pružiti, te ćete se vratiti kući osvježeni i inspirirani. Razmislite o ovom skrivenom dragulju kao vašoj sljedećoj destinaciji za odmor i dopustite Plitvicama da vas očaraju svojim neiscrpnim čarima.

Za potpuni užitak i bezbrižan odmor, sa sobom ponesite TUC krekere, ova omiljena grickalica uvijek je super rješenje za užinu ili brzinski snack tijekom putovanja, istraživanja prirode ili odmora uz kavu ili piće.

A TUC vas može i odvesti na glamping na Plitvice! Kako?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by TUC Hrvatska (@tuchrvatska)

Kupi bilo koji TUC, pošalji SMS poruku s ključnom riječi TUC, brojem računa i osobnim podacima na 60060 (cijena SMS poruke iznosi 0,32€) i možeš osvojiti:

1x poklon bon za luksuzno kampiranje (glamping) na Plitvicama + potrošačka kartica za gorivo s raspoloživim iznosom potrošnje 200€

4X Pevex poklon bon u vrijednosti od 400€

30X Polarbox ručni frižider

Nagradna igra traje do 5.6.2024., a pravila i više informacija pronađite na njihovoj službenoj Instagram stranici!