Split dobiva novu liniju prema Islandu!


Među svim dosadašnjim najavljenim linijama prema Splitu, ali i ostalim hrvatskim zračnim lukama, u ljetnom redu letenja 2024, definitivno se svojom posebnošću ističe nova linija iz glavnog grada Islanda, odnosno Reykjavíka prema Splitu!

piše: croatianaviation

Split će biti povezan novom linijom islandskog niskotarifnog avioprijevoznika PLAY Airlines s glavnim gradom Islanda, za sada samo u periodu od 3 mjeseca tijekom ljetnog reda letenja.

Kako su redakciji portala croatianaviation.com javili i potvrdili iz aviokompanije, PLAY Airlines planira prometovati na liniji Reykjavík (KEF) -Split (SPU) -Reykjavík (KEF) u periodu od 28. svibnja do 13. kolovoza. U ta 3 mjeseca, PLAY Airlines planira prometovati jednom tjedno na spomenutoj liniji, svakog utorka.

Karte su od danas dostupne za kupovinu na web stranici avioprijevoznika, a Split je uvršten na popis destinacija na službenoj web stranici.

“Split is a dream destination for us at PLAY. It has beautiful landscapes and a vibrant culture. I have no doubt this will be one of our most popular destinations this year. Everywhere we go, we give the competition a run for their money. We want to make travel more affordable and I am sure our Split services will be well received by people who want to visit our beautiful country of Iceland,“ izjavio je CEO kompanije, Birgir Jónsson, u priopćenju kojeg smo dobili od samog prijevoznika.

Unatoč tome što se radi o sezonskoj liniji koja bi trebala prometovati svega 3 mjeseca u ljetnoj sezoni 2024, vjerujemo kako će se pronaći i pokoji zainteresirani putnik iz Hrvatske koji bi se mogao uputiti prema Islandu.

Što se tiče samog avioprijevoznika, kao što smo rekli i kako je navedeno na službenim web stranicama aviokompanije, PLAY Airlines je novi islandski niskotarifni zračni prijevoznik koji leti na linijama između Sjeverne Amerike i Europe te nudi jeftina putovanja zrakoplovima Airbus.

U svojoj floti PLAY Airlines ima samo Airbus zrakoplove i to sveukupno 10 zrakoplova tip A320neo i A321neo prosječne starosti nešto iznad 2 godine. Glavna baza PLAY Airlinesa nalazi se na aerodromu Keflavík International Airport (IATA kod: KEF), koji je poznat i kao zračna luka Reykjavík–Keflavík, a ujedno je i najveća zračna luka na Islandu i glavno čvorište zemlje za međunarodni prijevoz te se nalazi 50ak kilometara jugozapadno od Reykjavíka.