Ryanair predstavio letove u zimskom redu letenja u Zagrebu


3 bazirana zrakoplova, ulaganje vrijedno 300 milijuna dolara, 24 zimske linije, više od 800 novih radnih mjesta

Ryanair je danas predstavio svoj prvi zimski red letenja u Zagrebu koji će biti povezan s ukupno 24 linije do uzbudljivih europskih odredišta poput Londona, Pariza, Milana, Malage i Napulja. Ranije ovog ljeta Ryanair je otvorio svoju zagrebačku bazu s prvim zrakoplovom, a ista će se u prosincu povećati na bazu s ukupno tri zrakoplova kako bi podržala snažnu potražnju putnika za Hrvatsku. Investicija je to vrijedna 300 milijuna dolara koja će omogućiti 100 izravnih radnih mjesta i ukupno više od 750 radnih mjesta u Hrvatskoj. Ryanair, stoga,  nastavlja s oporavkom i postupno obnavlja turizam i radna mjesta nakon pandemije Covid-19.

Putnici iz Hrvatske sada mogu rezervirati zasluženi odmor ove zime na jednoj od 24 linije. Kako se putovanja oporavljaju nakon snažnih promjena koje je uzrokovala pandemija, Ryanair nastavlja s prometom i utjecajem na oporavak turizma diljem Europe.

ZIMSKI RED LETENJA U ZAGREBU – 24 LINIJE
Baden Baden Gothenburg Napulj
Basel London Oslo
Bruxelles Malaga Pariz
Dortmund Malta Pafos
Dublin Malmo Podgorica
Dusseldorf Manchester Rim
Eindhoven Memmingen Sofia
Frankfurt Milan Solun

 

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O’Leary, na današnjoj konferenciji za medije izjavio je:

“Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao  u oporavku turističke industrije nakon Covida i ojačao povezanost s ostatkom Europe jer Ryanair nastavlja rasti, a zračni prijevoz se vraća na razinu prije pandemije. Budući da Ryanair ove zime preuzima 55 novih zrakoplova ‘Gamechanger’ B737-8200, sa zadovoljstvom baziramo tri nova zrakoplova u Zagrebu koji će, tijekom prve Ryanairove zime s bazom u Zagrebu, letjeti na ukupno 24 nove linije.

Kako bismo proslavili ove 24 nove zimske linije, pokrećemo prodaju sjedala po cijeni od samo 150 kuna/19,99 € u jednom smjeru za putovanja do kraja studenog 2021. Sjedala po promotivnim cijenama potrebno je rezervirati do četvrtka, 23. rujna, u ponoć. Budući da će se ove nevjerojatno niske cijene brzo rasprodati, savjetujemo putnicima da već danas osiguraju svoja mjesta putem web stranice www.ryanair.com  .”