Ryanair letovi iz Osijeka za Dublin kreću već ove godine?


Krajem ožujka kreće nova ljetnja shema letova iz Zračne luke Osijek koja će, po najavama, ponuditi neke nove linije i pojačati neke već postojeće

Vijest koja bi mogla najviše zanimati Osječane je mogućnost skorašnjeg uspostavljanja linije Osijek-Dublin. G. Marinić je potvrdio kako postoji interes od strane niskotarifne kompanije Ryanair za uvođenjem linije za Dublin jer su iznimno zadovoljni popunjenošću svojih letova za London, a poznato je i da je velik broj Osječana u Dublinu što bi i ovoj liniji osiguralo profitabilnost.

Konkretni razgovori kreću uskoro, a u ZLO se nadaju kako bi se linija za Dublin mogla uspostaviti još ove godine, najvjerojatnije u zimskoj sezoni. Ukoliko se to ostvari, osječka zračna luka postat će prva zračna luka u Hrvatskoj s koje će Ryanair letjeti i u zimskoj sezoni.

Kad smo već kod Ryanaira, njihova izuzetno popularna linija za London kreće posljednje subote u ožujku. Važno je naglasiti kako su karte već u prodaji, letjet će se i dalje ponedjeljkom i petkom kao i do sada, s time što će letovi biti prijepodne, u 10:15 sati. Još su u tijeku pregovori s nekoliko kompanija o uspostavljanju izravnih avio linija za Frankfurt i Sttugart, što bi trebalo započeti do ljeta.

Što se domaćih letova tiče, zadnje subote u ožujku uvode se neke nove linije. Tako će se od ožujka moći letjeti izravno za Rijeku, Pulu i Split, a nastavit će se i letovi za Zagreb tri puta tjedno, s time što će od nove sezone to biti dupla rotacija, odnosno avioni će letjeti dva puta dnevno na relaciji OS-ZG-OS, ujutro i poslijepodne.

G. Marinić očekuje da će osječka zračna luka ove godine imati tri puta veći broj domaćih linija nego prethodne godine, što bi ZLO pozicioniralo u sam vrh u Hrvatskoj.

Ukoliko se sve ove najave obistine, Zračna luka Osijek mogla bi i ove godine oboriti rekord. Naime prošla je godina za ZLO bila najbolja u posljednjih 25 godina: prevezli su oko 30.000 putnika(povećanje od 7% u odnosu na 2014.) i ostvarili 1.900 operacija zrakoplova (povećanje od 25%). Čini se da je za ZLO samo nebo granica…

Izvor: Tekst: M.M./Osijek031.com