Ryanair cilja na četrdeset ruta iz Zagreba


Ryanair je najavio otvaranje svoje baze u Zagrebu ove godine lansiranjem dvanaest novih linija, međutim, aviokompanija planira znatno povećati svoju mrežu iz glavnog grada Hrvatske u godinama koje dolaze s nizom novih odredišta piše exyuaviation

Ryanair planira ponuditi do četrdeset novih linija iz Zagreba i želi postati najveći gradski i državni prijevoznik. “Eksponencijalno ćemo rasti u godinama koje dolaze. Planiramo prometovati između trideset do četrdeset ruta i opslužiti dva do tri milijuna putnika. To će transformirati Zagreb, transformirati turizam, smještaj, hotele, taksi prijevoznike … U osnovi sve. U vrlo kratkom roku postat ćemo najveći zračni prijevoznik u Zagrebu i Hrvatskoj ” istaknuo je Jason McGuinnes iz Ryanaira.

Donijeli smo hrabru odluku da odmah pokrenemo bazu. To pokazuje naše povjerenje u Zagreb s bazom od dva zrakoplova ”. Komentirajući potencijalno pokretanje domaćih letova unutar Hrvatske, napomenuo je da iako je to zanimljivo za zrakoplovnu kompaniju, to nije prioritet. „Još nemamo planove za domaće letove, međutim, to je nešto što ćemo razmisliti. Kratki letovi omogućuju nam bolju iskoristivost zrakoplova. Ali zasad ćemo se koncentrirati na međunarodne letove ”, dodao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Generalni direktor Zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir rekao je da je baza Ryanaira u Zagrebu strateška odluka kako bi se zračna luka podigla u regionalno središte i ubrzao oporavak od pandemije koronavirusa. „Radili smo na različitim poslovnim modelima i scenarijima kako bismo prevladali pandemiju koronavirusa. Sretni smo što smo postali dom europskog zračnog prijevoznika broj jedan. Potaknut ćemo da što više turista posjeti ovaj grad. Obala je pokretač turizma u zemlji, ali mislimo da je vrijeme da i Zagreb bude dio toga “, rekao je generalni direktor.