Rijeka će ostati bez svoje najjače linije od Ryanaira?


Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair najavio je da će ukinuti svoju bazu na zračnoj luci Skavsta u blizini Stockholma u Švedskoj te ovogodišnju novu baze u Nürnbergu u Njemačkoj. Kao razlog naveden je nedostatak zrakoplova Boeing 737MAX kojih je trebao preuzeti čak 20 za ljetnu sezonu iduće godine.

Na hrvatskom tržištu ovo znači ukidanje linije Stockholm – Rijeka koja je bila najjača linija Ryanaira u Rijeci. Bila je u prometu cijelu ljetnu sezonu s dva leta tjedno, od početka travnja do kraja listopada. No, nije više u prodaji za iduću godinu.

Zanimljivo je nedavno najavljeno pojačanje na liniji Stockholm – Zadar s dva na tri leta tjedno. Za razliku od Rijeke, ova linija je i dalje u prodaji. Isto tako, u prodaji je dalje i linija Nürnberg – Zadar iz ukinute baze u Nürnbergu s dva leta tjedno. Vrijeme će pokazati kada će i ove dvije linije nestati iz ponude. 

(UPDATED) U međuvremenu je Zračna luka Nürnberg potvrdila, da linija za Zadar ostaje, usprkos ukidanju baze na toj zračnoj luci.

Ranije je Avioradar objavio da je ukinuta linija Hamburg – Zadar jer je već ranije najavljeno ukidanje baze u Hamburgu.

Izvor: Avioradar.hr