PUTOPISNO PREDAVANJE: Uskršnji otok i Kolumbija by Putoholičari – Velika Gorica


Utorak (15.3) 19:00h  – Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – Pričamo o putovanju na Uskršnji otok i Kolumbiju. Vidimo se –  Ulaz je besplatan.
 
Uskršnji otok
 
Mistična kultura otoka koja dan danas nije do kraja odgonetnuta očarava svakim korakom i postavlja pitanje kako je ekipa koja u to vrijeme nije znala ni za kotač transportirala ogromne Moai kipove po cijelom otoku, a koji su teški i do 100 tona. Više od 800 Moaija po cijelom otoku i još toliko pitanja. Za sada samo teorije i nijedan stvarni odgovor. Sam osjećaj da stojiš na otoku koji je tamo negdje u srcu Tihog oceana, u “pupku svijeta” kako ga vole zvati otočani, je fascinantan. 

Kolumbija

Sve popularnija destinacija. Dijelom popularnosti treba zahvaliti seriji „Narcos“ i poznatom liku kolumbijskom gangsteru, krijumčaru kokaina i vođi Medellinskog kartela, Pablu Escobaru. Najpoznatija komuna u Medellinu, Comuna 13 – nekada je bila mjesto kriminala, ubojstava, krvoprolića, a danas je mjesto glazbe, plesa, umjetnosti koje svakako treba posjetiti. Kolumbija je nekada bila najopasnije, a danas najšarenije mjesto, slažu se svi koji ju posjete.”Kolumbija skriva mnoge ljepote, zanimljive gradove, džunglu i karipske plaže. O ljepotama ove države i zašto bi se Kolumbija trebala naći na vašoj listi te kako je izgledalo naše putovanje, što smo doživjeli i koje nezaboravne avanture smo prošli na drugom kraju svijeta u Južnoj Americi saznajte na ovom putopisnom predavanju