Prvi Infinity bazen s pogledom od 360 stupnjeva u Londonu


Tvrtka Compass Pools ima dobre vijesti za sve ljubitelje visina i plivanja. Nedavno je najavila novi dizajn bazena koji izaziva vrtoglavicu – prvi beskonačni bazen s pogledom od 360 stupnjeva koji će biti postavljen na neboderu u Londonu piše Jutarnji.hr

Infinity London će biti prva i jedina zgrada na svijetu koja će imati ugrađen ovaj vrhunski dizajniran bazen. Bazen će biti položen na vrhu nebodera od 55 katova i omogućit će ljudima da plutaju na visini preko 200 metara iznad Londona s nesmetanim pogledom na grad.

Tvrtka kaže da će bazen biti izrađen od lijevanog akrila, a ne od stakla, kako je uobičajeno, a materijal je odabran nakon pažljivog razmatranja. Naime, ispostavilo se da lijevani akril ima istu valnu duljinu kao i voda, što omogućuje da bazen izgleda potpuno čisto.

Nadalje, pod bazena će također biti transparentan tako da će ljudi u zgradi moći vidjeti plivače koji plivaju iznad.

Kao što možete vidjeti na fotografijama, ulaz u bazen je skriven i sigurno se pitate kako će se u njega ulaziti?  Plivači će pristupiti bazenu kroz rotirajuće spiralno stubište koje funkcionira kao vrata podmornice. Izlazi s dna bazena kada netko želi ući ili izaći. Ali to nije jedina jedinstvena tehnologija bazena. Dizajneri su pronašli način kako spriječiti vjetar da ne odnosi vodu na ulice pomoću ugrađenog anemometara za praćenje brzine vjetra, koji je povezan s računalnim upravljačkim sustavom zgrade koji će također voditi brigu o temperaturi vode.

Osim toga, tvrtka se pobrinula da bazen uz zapanjujući pogled ima i sustav osvjetljenja koji će zgradi pružiti izgled svjetlucave svjetiljke na vrhu.

Iako točan datum izgradnje bazena još nije jasan, ako stvari prođu dobro, počet će 2020. godine.

Izvor: Bored Panda

Foto: Compass Pools