Projekt 2017. – Godišnji odmor u New Yorku


Marijana nam šalje pozdrave uz kratki tekst iz New Yorka

Pripreme su počele već prošle godine izradom novih putovnica, a viza, avio karta i ulaznice za Broadway show nabavljene su mjesec i pol dana prije puta. Nabavka karte “tako kasno” pokazala se kao puni pogodak, jer smo dvije povratne platile nešto manje od 1000 eura.

New York, i sve njegove posebnosti i znamenitosti, nas je jednostavno oduševio i kupio u prvom satu posjete.

Empire State Building, Times Square, 5th Avenue i sve ostale avenije i ulice na kojima se stalno nešto događa, Central park, Museum od National History koji obavezno treba pogledati, samo su dio onoga što smo zacrtale posjetiti.

Odmor, zabavu i pravo osvježenje doživjele smo na Broad predstavi “School of Rock” u kojoj glume i djeca, a svi pjevači/glumci/svirači tako su dobro pripremljeni i uigrani da je dva i pol sata sjedenja u kazalištu prošlo u trenu.

Posjetile smo još i 9/11 Memorijalni centar i muzej koji je vrlo tužan, ali odlčno napravljen sa eksponatima koji su sudjelovali u samom spašavanju toga dana (vatrogasno vozilo, ambulantna kola, odjeća), kao i cijeli izlog trgovine, niz filmova, fotografija, potresnih telefonskih razgovora, poruka…

Kip Slobode i Ellis Island nešto je što svaki europljanin mora posjetiit i pogledati, a Muzej voštanih figura Madame Tussauds preporučam kada ste s djecom.

Katedrala Svetog Patricka, Rockefeller Centar, Bubba Gump restaurant, China town, Little Italy zanimljivi su svaki na svoj način i sastavni dio centra New Yorka, pa nastojte pogledati i to.

Aka vam se pak pije Karlovačko pivo, preporučamo Istria club-u u Astoriji.

Marijana Kalčić