Pripremite tenisice za trčanje i posjetite jedno od ovih 6 svjetski poznatih odredišta u kojima se održava maraton


Za većinu je ljudi trčanje maratona na popisu stvari koje žele savladati u životu, a za druge je to prilika da posjete nova i uzbudljiva odredišta i pritom sudjeluju na utrci ili iskoriste priliku da pridonesu nekoj važnoj humanitarnoj akciji

Bilo da vas zanima sudjelovanje u samoj utrci ili posjet nekom predivnom odredištu kako biste pritom zadovoljili svoju strastvenu želju za trčanjem, Booking.com, vodeća svjetska tvrtka za povezivanje putnika s najvećim izborom smještajnih objekata, objavio je popis šest odredišta u kojima se održava maraton koji vrijedi posjetiti (i za njega trenirati).

Maraton u Rimu, Italija

Rimski maraton koji se održava u Vječnom gradu održao se 2. travnja i startao u blizini ulice Via dei Fiori Imperiali kraj Koloseja. Trkači na nekoliko lokacija tijekom trke mogu uživati u glazbi i izvrsnoj kombinaciji natjecanja i razgledavanja zahvaljujući uzbudljivoj ruti kroz popločane ulice grada i čuvene znamenitosti uključujući Panteon, fontanu Trevi i trg Piazza di Spagna.

Objekt Residenze Argileto nalazi se na 100 metara od ulice Via dei Fiori Imperiali i smješten je u zgradi iz 18. stoljeća te nudi besplatni spa, wellness centar i panoramsku krovnu terasu s pogledom na Rimski forum za opuštanje nakon ove uzbudljive utrke.

Pariški maraton Schneider Electric, Francuska

Pariški maraton Schneider Electric održava se 9. travnja u jednom od najljepših svjetskih gradova. Trkači se tijekom utrke mogu diviti čuvenim svjetskim znamenitostima kao što su Champs Elysées, Slavoluk pobjede, katedrala Notre Dame i Eiffelov toranj. Ciljna ravnina smještena je na dnu avenije Foch.

Hôtel du Continent sadrži moderne smještajne jedinice inspirirane svjetskim kontinentima s uređenjem Christiana Lacroixa. Udaljen je svega 400 metara od trga Place de la Concorde i nudi kontinentalni doručak koji se također može poslužiti u sobu.

Bostonski maraton, SAD

Legendarni Bostonski maraton održava se 17. travnja u Massachusettsu i također je poznat kao Patriot’s Day. Ovo je jedan od najprestižnijih maratona koji se održava još od 1897. godine. Trkači kreću iz grada Hopkintona te prolaze kroz 8 gradova sve do cilja na trgu Copley Square u Bostonu.

Loews Boston Hotel nalazi se na 200 metara od trga Copley Square, a radi se o hotelu smještenom u povijesnoj četvrti Back Bay, nekadašnjem sjedištu Odjela bostonske policije. Trkači u hotelskom restoranu nakon utrke mogu uživati u klasičnim američkim specijalitetima i u tradicionalnim jelima regije New England ili mogu trenirati i oporaviti se u teretani dostupnoj u okviru objekta.

Maraton Virgin Money London, UK

Maraton Virgin Money London odvija se 23. travnja i ne samo da je ovo jedan od najvećih svjetskih maratona nego je i jedan od najvećih humanitarnih događaja. Trkači i gledatelji mogu donirati humanitarnim udrugama po svom izboru, a maraton je potpuno neprofitan.

 Objekt Valet Apartments Whitehall nalazi se u Londonu, 200 metara od trga Trafalgar Square i 600 metara od Big Bena i promatračnice London Eye. Ovaj moderni apartman u blizini je cilja utrke, gdje prijatelji i obitelj mogu dočekati svoje voljene nakon navijanja za njih na ovom uzbudljivom događaju.

Autentični maraton u Ateni, Grčka

Atenski autentični maraton vjerojatno je zbog svoje povijesne važnosti jedan od najslavnijih maratona na svijetu. Održava se 12. studenog i njegova ruta trkače vodi kroz poznate povijesne znamenitosti, uključujući Zeusov hram i Akropolu. Ovaj uzbudljivi maraton prati istu rutu koju je atenski glasnik Filipid pretrčao prije 2500 godina i počinje u gradu Maratonu i završava u veličanstvenom stadionu Panathinaiko u Ateni, koji datira sve do 6. stoljeća prije Krista.

Otmjeni objekt  Athens View Loft – 03 smješten je blizu Zeusova hrama u Ateni i nalazi se na 500 metara od stadiona Panathinaiko. Nudi vam prekrasan pogled na Akropolu, potpuno opremljenu kuhinju i terasu s prostorom za opuštanje gdje se možete oporaviti nakon duge utrke.

Maraton na Kineskom zidu, Kina

Jedan od najtežih svjetskih maratona, maraton na Kineskom zidu, odvija se 20. svibnja, kada 2500 trkača ima priliku trčati jednim od najmonumentalnijih spomenika u povijesti. Sudionici moraju proći 5164 kamenih stuba i prijeći u veličanstvenu provinciju Tianjin, što jamči nezaboravno iskustvo.

Hostel Beijing Badaling Great Wall Cao’s Courtyard Hostel smješten je u tradicionalnoj kineskoj zgradi iz razdoblja dinastije Ming staroj 200 godina, nudi pogled na krajolik, velik vrt i jednostavno uređene sobe s privatnom kupaonicom. Objekt se nalazi 10 minuta hoda od Badalinga i starta maratona na Kineskom zidu.