Pegasus – nova linija između Istanbula i Zagreba


Turski niskotarifni avioprijevoznik, Pegasus Airlines, sredinom siječnja 2024. godine uvodi redovnu liniju između Istanbula i Zagreba. Ovo je prva linija ovog poznatog turskog prijevoznika prema Hrvatskoj!

Piše: croatianaviation

Pegasus Airlines za nešto više od mjesec dana dolazi u Zagreb! Ovaj poznati turski niskotarifni avioprijevoznik od 18. siječnja 2024. godine uvodi redovnu liniju između Istanbula (Zračna luka Sabiha Gokcen – SAW) i Međunarodne zračne luke Zagreb.

Redovni letovi u prodaji su na službenoj stranici avioprijevoznika od 01. prosinca, a prijevoznik planira prometovati od spomenutog datuma dva puta tjedno između Istanbula i Zagreba, svakog četvrtka i nedjelje.

Iako neće prometovati s istog istanbulskog aerodroma, Turkish Airlines na određeni način ovime dobiva konkurenciju, s obzirom na to da će brojni turisti koji u razmjerno velikom broju posjećuju Istanbul, sada imati opciju putovanja u ovaj grad i Pegasusom, niskotarifnim prijevoznikom.

U prodaji su redovni letovi između dva grada i za ljetni red letenja sljedeće godine (kraj ožujka – kraj listopada), a samo u razdoblju od sredine siječnja do kraja ožujka, dakle u aktualnom zimskom redu letenja, najavljena je 21 rotacija te je u ponudi nešto više od 7.800 sjedala.

Na liniji Pegasus Airlinesa između Istanbula i Zagreba prometovat će zrakoplovi tipa A320 kapaciteta 186 sjedala.

Planirano slijetanje zrakoplova u Zagreb četvrtkom je zakazano za 15 sati i 30 minuta, a povratak prema Istanbulu u 16 sati i 15 minuta, dok je nedjeljom predviđen dolazak u Zagreb u 11 sati i 50 minuta, te polijetanje prema Istanbulu u 12 sati i 45 minuta. Redovni letovi na ovoj liniji bili su planirani već od ove jeseni, no prijevoznik je iz operativnih razloga odlučio započeti s prometovanjem od sredine siječnja, za nešto više od mjesec dana!