Otputujte i uronite u jesenji svijet boja


Prepuna prekrasnih boja, jesen zna biti pravo osvježenje nakon dugog, vrućeg ljeta. 

Na temelju tisuća preporuka prijašnjih putnika, Booking.com nudi popis najboljih mjesta na svijetu za uživanje u prekrasnom raznobojnom jesenskom lišću. Od spektakularnih planinskih krajolika do užurbanih gradskih središta, možete odabrati omiljeni smještaj među 30 različitih opcija i uživati u dugoj šetnji s pogledom na raznobojno lišće dok ne počne zima. 

Kyoto, Japan

Kyoto je jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje jesenskog lišća dok mijenja boje. Lišće je najraznobojnije u studenom jer tada prekrasna javorova krošnja postaje crvena, a tlo oko brojnih hramova poprima žute i crvene nijanse.

Gdje boraviti: Vikendica u japanskom stilu u Kyotu

Bledsko jezero, Slovenija

Tijekom jeseni Bledsko jezero potpuno mijenja svoj izgled! Slikoviti otočić usred jezera izgleda poput razglednice, a lišće guste okolne šume sjaji u zelenim, žutim i narančastim tonovima. Putnici mogu prošetati oko jezera ili unajmiti bicikl i istražiti okolna slikovita brda.

Gdje boraviti: Apartman s pogledom na Bledsko jezero

Jezero Placid, SAD

Jezero Placid nudi savršeno okruženje za uživanje u brojnim jesenskim bojama koje ga okružuju. Uživajte u šalici kave promatrajući crveni i zlatni odsjaj na mirnoj površini jezera

Gdje boraviti: Resort na jezeru Mirror

Mont-Tremblant, Kanada

Brojni putnici u Kanadi biraju planinu Mont-Tremblant za uživanje u raznobojnom jesenskom lišću. Vožnja panoramskom gondolom odvest će vas do uspona na najviši vrh Laurentians, odakle možete uživati u prekrasnom pogledu na žuti, narančasti i crveni krajolik. Također možete uživati u uzbudljivoj vožnji biciklom ili jahanju kroz prirodu

Gdje boraviti: Smještaj s doručkom na planini Mont-Tremblant

Kiedrich, Rheingau, Hesse, Njemačka

Na okolnim se brežuljcima prostiru raznobojni vinogradi, a odlična vina u slikovitom gradiću Kiedrich samo čekaju da ih posjetitelji kušaju. Ne postoji bolji način da pobijedite post-ljetnu depresiju i dočekate novo godišnje doba, nego na svježem zraku i blagoj klimi.

Gdje boraviti: Povijesni hotel blizu Kiedricha

Jezero District, UK

Na prekrasnom jezeru District na sjeverozapadu Engleske dominira simfonija jesenskih boja. Ovaj je nacionalni park popularan zbog svojih jezera, šuma i planina te je savršen za uživanje u veličanstvenom i raznobojnom jesenskom lišću.

Gdje boraviti: Privatni smještaj u Amblesideu

Füssen, Njemačka

Ova prekrasna šuma okupana je jesenskim bojama i nudi dramatičan kontrast s mirnim krajolikom oko romantičnog dvorca Hohenschwangau. Jesen je odlično doba za posjet dvorcima Neuschwanstein i Hohenschwangau zahvaljujući blagim temperaturama i prekrasnom, bajkovitom krajoliku.

Gdje boraviti: Spa hotel u Füssenu

Tokio

Jesen je godišnje doba koje se zaista ističe u užurbanom Tokiju. Uživajte u prekrasnim bojama i nezaboravnim posjetima brojnim gradskim parkovima i botaničkim vrtovima

Gdje boraviti: Hotel u Tokiju