Od 11. svibnja bit će omogućen rad hotelima i kampovima u Istri


Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica

Foto: hotel-melia-coral-umag

Od ponedjeljka, 11. svibnja bit će omogućen početak rada hotelima i kampovima u Istri sa svim sadržajima koji će se otvarati postupno, ovisno o otvaranju državnih granica, odnosno tržišnoj potražnji, najavljeno je na sjednici Povjerenstva za turizam održanoj u ponedjeljak putem konferencijskog poziva.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica, kao i o očekivanjima za turističku 2020. godinu.

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin naveo je kako je ovih dana dobio odgovor od Nacionalnog Stožera civilne zaštite oko otvaranje granice i uvjetima eventualnog otvaranja granica Hrvatske prema ostalim europskim državama.

“Dobili smo odgovor da će tema eventualnog otvaranja internih granica unutar Europske unije biti na stolu sutrašnjeg sastanka na vrhu, a koji će se održati u Bruxellesu. Na tom sastanku trebale bi se definirati smjernice i okvirni datumi otvaranja granica”, izvijestio je članove Povjerenstva Fabrizio Radin.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je da je od početka epidemije u Istri bilo 87 Covid-19 pozitivnih osoba te da je prije nekoliko dana izliječen i posljednji pacijent u Istarskoj županiji, odnosno otpušten je iz Opće bolnice Pula.

“Od četvrtka, dakle nemamo više pozitivnih osoba u Istarskoj županiji”, ustvrdio je Stojanović, dodavši kako je trenutno u Istri oko 1.300 osoba u samoizolaciji, od kojih su njih dvjestotinjak kontakti pozitivnih osoba, dok su ostali pod epidemiološkom mjerom samoizolacije zbog prelaske granice. 

Na sjednici je dogovoreno da će se do sljedećeg tjedna izraditi i prijedlog mjera za nautički turizam, privatni smještaj i putničke agencije i to u suradnji navedenih sektora sa zavodom za javno zdravstvo Istarske županije.

Izvor: RTL.hr