Njemačka dvije hrvatske županije stavila na ‘crvenu listu’


Županije su stavljene na listu zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom

Njemačka je dvije dalmatinske županije stavila na ‘crvenu listu’! Riječ je o Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Tu je informaciju objavio njemački Institut Robert Koch, ustanova koja upravlja njemačkim odgovorom na pandemiju koronavirusa.

To znači da će svi povratnici u Njemačku koji su bili u tim županijama morati na obavezno testiranje, a dok ne dobiju rezultate moraju biti u samoizolaciji, javlja Bild.

“Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, a žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana morat će se vratiti najkasnije do kraja tjedna”, najavio je u srijedu glasnogovornik vlade Jelko Kacin.

Isto bi mogla učiniti i Velika Britanija. Odlukom bi mogle biti pogođene tisuće britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman ističe da se u ovoj situaciji zemlje vode epidemiološkom slikom, ali i vlastitim interesima.

BBC upravo objavio: Velika Britanija mogla bi staviti Hrvatsku na crvenu listu

Ministri britanske vlade se danas poslijepodne sastaju u Londonu kako bi raspravili promjene na britanskoj listi sigurnih koridora za putovanja, objavio je BBC.

Bude li Hrvatska uklonjena s liste sigurnih zemalja za putovanja, svima koji se u UK vraćaju iz te zemlje bit će propisana samoizolacija u trajanju od 14 dana.

Izvor: RTL.hr