Ne budali, idemo na Bali!


Nakon vrlo kratkog dogovora odlučili smo se za odlazak na Bali. I nismo pogriješili. 

Tekst i video: Vertel Luka i Tihana Maric

Prije kupnje avionskih karata provjerili smo da ne idemo u periodu kada je kod njih „rainy season“ i dobili smo potvrdu da u 6.mjesecu nema baš kiše. Pa i nije baš bilo tako, ali to nas nije omelo u našim planovima. Za 8 dana na Baliju napravili smo poprilično ambiciozni plan razgledavanja. Jednostavno smo htjeli SVE vidjeti i probati!
Proveli smo 4 dana u Ubudu (pravi Bali), 2 dana na Nusa Lembongan otoku (chill) i 2 dana u Seminyaku (preee turistički). Najmom skutera riješili smo sve svoje probleme oko transporta, a i sama vožnja u njihovom prometu je poseban doživljaj koji definitivno preporučujemo.

Posjetili smo mnoge hramove, polja riže, slapove, družili smo se (iz daleka) sa majmunima, penjali se na aktivni vulkan, ljuljali se, ronili sa mantama, kupali, masirali itd.
Ono što bi izdvojili je otok Nusa Penida i KelingKing Beach. Jedna od najljepših plaža koje smo vidjeli. Nije lako doći do nje, ali trud se definitivno isplati!

Ljudi su toliko jednostavni, ljubazni i uvijek spremni pomoći. Ukoliko ste ljubitelji riže, piletine, jaja oduševiti će vas njihova kuhinja jer nema jela u kojima se barem jedna od navedenih namirnica ne nalazi.
Možda se nekima Bali čini nedostižan i skup, ali cijene hrane, smještaja, benzine, transporta, ulaznice za hramove su izrazito niske. O masažama i raznim tretmanima da i ne govorimo.
Ukoliko imate priliku definitivno posjetite Bali. Mi ćemo se sigurno vratiti ?

Video – 1.dio

Video – 2.dio