NAJAVA: Varaždin – Putopisno predavanje – Afrika by Putoholičari


Sutra 01.07.2017. u dvorištu Gradske vijećnice u 21:15h održat ćemo putopisno predavanje na temu Afrika (Južnoafrička Republika, Namibija, Bocvana i Zambija) 

Turistička zajednica grada Varaždina treću godinu zaredom organizira Festival varaždinskih dvorišta s ciljem obogaćivanja turističke ponude i povećanja posjećenosti gradske jezgre.

Ove godine festival započinje u subotu. 1 srpnja. Uključeno je 14 dvorišta u kojima će se održati razne izložbe, radionice, predavanja, putopisi, kazališne predstave i degustacije.

U sklopu radionice “U dvorištu guštam i svijetom putujem” u 21:15h održat ćemo putopisno predavanje na temu Afrika – putovanje u Južnoafričku Republiku, Namibiju, Bocvanu i Zambiju. Također predavanje prije nas na temu Brazil održat će Ivan Bengeri.

Za početak ćemo krenuti na sam jug Afrike do Južnoafričke republike u grad Cape Town za koji kažu da je jedan od najopasnijh gradova na svijetu.
Vožnja kroz Namibiju, od najstarije pustinje svijeta do obale gdje se pustinja sudara s oceanom, vožnja obalom kostura do jednog od najvećih nacionalnih parkova Etosha gdje ćemo vidjeti slonove, žirafe, lavove, geparde.

Zatim ćemo skoknut u Bocvanu gdje ćete saznati zašto smo završili na policiji, a kasnije skoro i u zatvoru, posjetili smo deltu Okavango koja je jedna od najvećih na svijetu, a nalazi se u unutrašnjosti kontinenta, nacionalni park Chobe sa preko 50 000 slonova, pješke proći granicu sa Zambijom kako bi posjetili Viktorijine slapove i provozali se rijekom Zambezi na jednom od najboljih raftinga na svijetu.