NAJAVA: Putopisno predavanje – Glas iz Sahare


Putopisno predavanje ‘Glas iz Sahare’, koje će putopisac Damir Vujnovac održati u srijedu, 19. listopada, u 18 sati u Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30).

Putnik s pregršt kilometara i doživljenih zemalja u nogama, Damir Vujnovac, otisnuo se tamo kamo se uvijek rado vraća – u pustinju. Njegove putopisne crtice iz Sahare otkrivaju skriveno i neskriveno, bilješke i dojmove, neposredno i srčano, svim osjetilima, jedan daleki svijet koji on osjeća dijelom sebe.
Damir je sudjelovao u Saharskom maratonu, a upoznao je i jedinstven pustinjski narod Saharawi, što ga je navelo na pokretanje projekta ‘Saharawi – dječji glas iz Sahare’. Uz kolaž veličanstvenih fotografija, razgovarat će se o svemu tome, ali i kako napisati punokrvni književni putopis, prenijeti dojmove i fascinacije pisanom rječju, predati čitatelju svoja nezaboravna iskustva…
Sa svojim iskustvima Damir Vujnovac upoznat će nas na ovom predavanju. Imat ćete priliku i uživati u zalogajčićima s humusom (orijentalnim namazom), koje je pripremio Damir te Feravinovoj Frankovki.