Kampovi za djecu


Još ne znate što će vaša djeca ovo ljeto? Evo super prijedloga

Kamp u američkom stilu

 Nezaboravno avanturističko ljetovanje za djecu počinje u Campu California!

Provjerite ponudu kampova za mlade:

Dalmacija (Pakoštane)

Camp California međunarodni je dječji ljetni kamp koji djeluje još od 2003. godine i nudi odlična iskustva za svu djecu od 7. do 17. godine. 
Naš glavni kamp nalazi se u Pakoštanima, na Jadranskoj obali u Dalmaciji. Osim toga nudimo i nekoliko programa za stariju djecu (14-17) po cijeloj Dalmaciji. Svi programi su na engleskom jeziku sa mentorima iz 20 različitih zemalja koji pričaju engleski.

Tko smo mi?

Camp California prvi je pravi međunarodni kamp američkog stila u Europi. Svake mu godine prisustvuju djeca iz više od 35 različitih zemalja, što garantira da će vaše dijete dobiti pravo ljetno iskustvo u multikulturnome okruženju. 

Naši 6-dnevni i 13-dnevni termini djeci i mladima iz cijelog svijeta omogućavaju da nauče nove sportske vještine, steknu nove prijatelje te poboljšaju svoje znanje engleskog jezika i komunikacijske vještine kroz naš “Living Language Program”. Obećajemo da će vaša djeca doživjeti jedno od najboljih ljeta u svom životu – sve u sigurnom i zdravom okruženju.

Želite li vidjeti kako to izgleda, pregledajte našu galeriju ili krenite na virtualnu šetnju kampom.

U kampu naši klijenti upoznaju prijatelje iz cijelog svijeta, uče nove vještine i spoznavaju važnost kulturne raznolikosti. Usredotočeni smo na razvoj timskog duha i izgradnju čvrstih veza koje jačaju međusobnom suradnjom te zajedničkim životom i igrom. Uvijek ćemo promovirati uključivanje prije natjecanja i uz to važnost poštovanja prema drugima. A sve to uz smijeh, veselje i zabavu.

Saznajte nekoliko glavnih razloga za sudjelovanje u našem kampu:

  • 2 zabavna, sigurna i edukativna vikenda na prekrasnoj dalmatinskoj obali.
  • Značajno poboljšanje znanja engleskog jezika kroz naše “Living Language” programe.
  • Svi u kampu sporazumijevaju se na engleskom jeziku.
  • Ponudite svom djetetu priliku da upozna prijatelje iz cijelog svijeta.
  • Vaše dijete naučiti će mnogo novih aktivnosti u organiziranom i sigurnom okruženju.
  • Svu djecu stalno prati tim kvalificiranih i iskusnih mentora (jedan učitelj na petero djece).
  • Raznolik izbor aktivnosti jedinstven je recept za zabavno ljeto!

Naša djeca i osoblje dolaze iz više od 35 zemalja svijeta. Djeca od 8. do 14. godine mogu prisustvovati našemu kampu Resident u trajanju od 1 ili 2 tjedna. Djeca od 14. do 17. godine  pozvana su prisustvovati našim programima Teen Adventure ili Teen Sailing koji, između ostaloga, uključuju i tjedan dana jedrenja Jadranom. Nudimo i CIT (Counselor i Training) program za djecu od 15 do 18 godina koja žele razvijati svoje organizacijske sposobnosti.

Kao što smo već spomenuli, u našem su društvu djeca i osoblje iz cijeloga svijeta. Većina dolazi iz Europe i to uglavnom iz Francuske, Engleske, Italije, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Češke, Slovačke i Slovenije. No dolaze nam i djeca iz udaljenijih zemalja kao što su Rusija, Izrael, Amerika i Koreja.
Sporazumijevamo se na engleskome jeziku te stoga tražimo barem osnovno znanje. Ako niste sigurni govori li vaše dijete dovoljno dobro, možemo napraviti kratak razgovor u kojem ćemo provjeriti zadovoljava li potrebnu razinu znanja engleskoga za uspješan boravak u kampu.

Direktor kampa – Mike “Higgy” Higgibotham
Direktor kampa uključen je u američke kampove već od pete godine kao kamper, nakon toga kao savjetnik, voditelj kampa i kao voditelj međunarodnog osoblja. Tri godine bio je direktor kampa Kennolyn u Kaliforniji gdje je vodio više od 250 kampera i 125 članova osoblja.
1992. godine počeo je raditi za CCUSA kao međunarodni koordinator u Engleskoj, Irskoj i Južnoj Africi.
Mike je također kvalificirani inspektor američkoga udruženja kampova. Oduševljen je što je postao direktor kampa California te se nada da će moći svakom djetetu ponuditi zabavno i sigurno ljeto, puno novih avantura i vještina, s poboljšanim znanjem engleskoga i mnogim novim prijateljima.

Resident Camp

Za djecu od 7. do 14. godine te za djecu od 14. do 17. godine nudimo Teen programe.

Raspored kampa koji traje 2 tjedna

Kamperi dolaze u kamp u nedjelju popodne i odlaze nakon dva tjedna, točnije u subotu ujutro. Kamperi surađuju u dnevnim aktivnostima kampa i u dodatnim aktivnostima kao što su organizirane ture, izleti i karnevali.

Dan u kampu

Niže je primjer jednog dana punog zabave, smijeha te aktivnosti koje možete očekivati u Campu California:

  • 07.30 Buđenje (Buđenje i odijevanje).
  • 08.00 Hollywood bowl (skupština za početak dana).
  • 08.15 Doručak.
  • 08.45 Pospremanje soba i priprema za aktivnosti.
  • 09.15 Prvi sat aktivnosti (umjetnost i ručni radovi, plivanje, streljaštvo… ).
  • 10.25 Drugi sat aktivnosti (mačevanje, windsurfing, nogomet … ).
  • 11.35 Treći sat aktivnosti (tenis, drama, odbojka … ).
  • 13.00 Hollywood bowl (skupština i najave).
  • 13.15 Ručak i vrijeme za odmor (pisanje poruka, mirne aktivnosti u kućicama).
  • 15:00 Prvi poslijepodnevni sat aktivnosti (jedrenje, planinarenje, ples… ).
  • 16:00 Drugi poslijepodnevni sat aktivnosti (rezbarije, mačevanje, drama, jedrenje … ).
  • 17:00 Treći poslijepodnevni sat aktivnosti (plivanje, glazba, američki nogomet … ).
  • 19:00 Hollywood Bowl i večera.
  • 20:00 Večernje aktivnosti (igre, gledanje filmova, skautska vatra).
  • 21:30 Vrijeme za spavanje za mlađu djecu.
  • 23:00 Vrijeme za spavanje za stariju djecu.

Aktivnosti

U kampu smo najponosniji na svoju veliku ponudu različitih aktivnosti. Sve od sporta do umjetnosti, igranja različitih igara i, naravno, dobro staro druženje uz vatru – za svakoga se pronađe nešto.
Kamperi će raditi ono što će poželjeti. Prvi dan kampa testirat će sve sportske aktivnosti i nakon toga organizirat će se u grupe.

Američki nogomet

Tradicionalni američki sport sličan ragbiju. Dvije se ekipe uz trčanje trude gurati loptu po polju te ju pružiti suigračima. Cilj je loptu spremiti u takozvanu “end zone”. U kampu California igrat ćemo verziju “touch football”, što je lakša verzija tradicionalnoga američkog nogometa.

Streljaštvo

Djeca će s različitim lukovima i strijelama gađati mete koje se nalaze na različitim udaljenostima. Ciljat će na takozvano “bikovo oko”. Tako će upoznati dijelove luka i strijele te sigurno ciljanje.

Umjetnost

Aktivnost uključuje bojanje slika, dizajniranje nakita, crtanje, izradu skulptura, bojanje odjeće, bojanje vodenim bojama,izradu svijeća i mnogo sličnih zanata. Sve potrebne materijale pribavlja kamp – osim dječje mašte koja ne poznaje granice.

Vožnja na banani

Veliki jastuk za napuhavanje pričvršćen za brod. Predivno! Na jastuk može sjesti 4 djece i jedan mentor. Samo za vikende i posebne prigode. Zabavno i mokro iskustvo! 

Bejzbol

U tom klasičnom američkom sportu igraju 2 grupe od 9 igrača koji imaju palicu za baseball, rukavice i loptu te igraju jedan protiv drugoga. Imamo bacača, hvatača, igrača prve, druge i treće baze, bližeg udarača i igrača lijevog, srednjeg i desnog vanjskog polja u svakoj grupi na igralištu.

Košarka

Još jedan tipičan američki sport. Igraju 2 grupe od najviše 10 igrača. Cilj igre je pogoditi koš protivničke ekipe. Može se igrati po različitim pravilima s obzirom na vrijeme, prekršaje i bodovanje.

Camp California bend

Imamo bogatu zbirku akustičnih i bas gitara, bubnjeva, klavira, sintisajzera, flauta i drugih instrumenata. Djeca mogu naučiti svirati sve – makar samo osnove. Na kraju sezone održat će se koncert na kojem će svako dijete moći pokazati što je naučio u kampu.

Kriket

Kao nogomet i ragbi i kriket je tradicionalni britanski timski sport koji se igra na glatkom travnatom igralištu. Igraju dvije grupe – svaka se trudi srušiti vrata koja se sastoje od tri okomite pruge s barovima na vrhu, loptom koju treba odbiti palicom. Ovaj je sport sličan američkom baseballu, a razlika je što se ovdje lopta hvata rukavicom.

Dnevni list – Camp California News

Vaše dijete može postati istraživački novinar i poći u lov za vrućim pričama, istražujući svakodnevne događaje u kampu. Zatim može napisati izvješće, dodati nekoliko fancy fotografija i grafika i objaviti svoju priču u dnevnom listu tako da svi mogu pročitati što se događalo – i što će se tek dogoditi.

Ples

Naši profesionalni učitelji plesa naučit će djecu klasične i moderne plesne korake, kako za koreografske predstave tako i za večernji disko. Sve od tanga do valcera – na plesnom podiju moć će se zavrtiti do zvijezda.

Digitalna fotografija

Vaša djeca mogu se pridružiti našoj ekipi ljubitelja fotografije te naučiti osnovne tehnike fotografiranjem druge djece u kampu. Zatim se mogu vratiti u laboratorij i digitalno organizirati fotografije koje su snimili tijekom dana. Ta grupa udružuje snage na kraju svakog programa i priprema slide show, a tokom tjedna nude dnevne slike koje ostali mogu pogledati online na Bunk1.

Još više inforamcija pogledaj –> OVDJE