Italija suspendirala nova pravila za prtljagu Ryanaira i Wizzaira


Italija je privremeno zaustavila primjenu novih pravila ručne prtljage low cost aviokompanija Ryanair i WizzAir zbog obmanjivanja putnika

Ryanair i Wizz Air trebali su od 1. studenog početi primjenjivati novu politiku prtljage. Ta nova pravila možete pročitati –> OVDJE

Novu odluku Ryanair pravda većom točnošću kako bi ubrzali ukrcavanje, a ne dodatnom zaradom. Ipak, u samo 12 mjeseci zaradili su 1,8 milijuna funti na dodatnim naplatama kao što su odabir sjedala i dodana prtljaga. Za očekivati je da bi znatno zaradili uvođenjem nove politike.

Prema novim pravilima ovih low cost aviokompanija u kabinu aviona ako platite samo osnovnu cijenu karte moguće je unijeti mini ručnu prtljagu kao što je npr. ženska torbica. Ako želite unijeti ručnu prtljagu većih dimenzija onda trebate platiti Priority boarding (cca 6€). Wizz Air po novom dozvoljava ručnu prtljagu dimenzija 40x25x20cm, a Ryanair još manje – 35cm x 20cm x 20cm.

Kao privremenu mjeru Talijanska vlada je suspendirala novu politiku Ryanaira i Wizzaira uz obrazloženje da obmanjuju putnike.

Aviokompanija Ryanair je naravno negirala da su nova pravila za ručnu prtljagu obmanjivanje putnika te da su pravila pravedna, jednostavnija i bolja. Istaknuli su da ova pravila donose uštedu jer navodno sprečavaju kašnjenje nastale zbog kaosa prilikom ukrcaja i velike količina ručne prtljage putnika. Najavili su žalbu na odluku Agencije.

Kao prilog navedenom ne ide situacija na terenu. Naime, već prvog dana primjene novih pravila se pokazalo da su ona izazvala ogroman kaos umjesto da ga smanje. Tako su na engleskim aerodromima sa kojih leti Ryanair morali da ranije otvore šaltere, kao i da zaposle dodatne radnike kako bi se izborili sa ogromnim problemima putnika koji su nastali zbog potrebe dodatne doplate ručnog prtljage.