Istraživanje uzbudljivog Detroita: Grad kontrasta i obnove


Doživite dušu Američkog Srednjeg Zapada, otkrivajući šarenu paletu kultura, obnovljene kvartove i kulturno nasljeđe u Detroitu

Foto naslovna by Alberto Adán 

Obnovljeni kvartovi i arhitektonske čarolije

Detroit je svjedok impresivnog preobražaja svojih kvartova. Midtown je sada žarište umjetničke i kulturne scene. Tu se nalazi DIA (Detroit Institute of Arts), domaćin neprocjenjive zbirke umjetničkih djela. Detroitov Riverfront pruža čarobne poglede na jezero i modernu arhitekturu, anudi zeleni bijeg s pogledom na horizont grada.

Foto by Diana Day 

Bogato kulturno nasljeđe i muzička scena

U Detroitu su rođeni razni glazbeni žanrovi, a Motown Sound je ostavio neizbrisiv pečat na svjetsku muzičku scenu. Posjetitelji mogu istražiti Motown Museum kako bi se upoznali s glazbenom baštinom grada. Također, ne propustite posjetiti Fox Theatre, remek-djelo art deco stila, gdje možete uživati u predstavama i koncertima.

Foto by Bhargava Marripati 

Umjetnička eksplozija i inovacija

Eastern Market je najveće otvoreno tržište hrane u SAD-u i mjesto gdje se susreću hrana, umjetnost i kultura. Dequindre Cut Greenway je revitalizirana staza za šetnju i vožnju bicikla, ukrašena uličnom umjetnošću koja priča priču o gradu.

Detroit downtown – Foto by Mohtashim Mahin

Top jednodnevni izleti iz Detroita

Otok Mackinac – smješten između Michigana i Hurona, pruža spektakularne prizore prirode i bogatu povijest.

Izlet do Silver LakeaAko ste zaljubljenik u prirodu, izlet do Silver Lakea će vas oduševiti. Udaljen oko tri sata vožnje od Detroita, nudi ogromne pješčane dine, kristalno čisto jezero i brojne mogućnosti za rekreaciju poput vožnje bugy vozilima i vožnje brodom.

Putovanje do Grand RapidsaZa ljubitelje umjetnosti i craft piva, Grand Rapids je idealna destinacija udaljena oko dva sata vožnje od Detroita. Ovaj grad je dom brojnim galerijama i muzejima, uključujući Gerald R. Ford Muzej. Nakon toga, istražite scenu zanatskog piva posjetom lokalnim pivarama koje su poznate širom zemlje.

Ann Arbor –  Udaljen svega sat vožnje od Detroita, Ann Arbor je šarmantan studentski grad koji odiše energijom mladosti i kreativnosti. Prošetajte slikovitim ulicama, istražite nezavisne prodavnice i uživajte u lokalnim restoranima. Posjetite sveučilište Michigan kako biste se divili preljepom kampusu i njegovim muzejima.

Izlet u Frankenmuth: Bavarska Čarolija u Srednjem Zapadu – Ako želite doživjeti komadić Njemačke u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetite Frankenmuth, udaljen oko sat i po vožnje od Detroita. Ovaj šarmantni grad je poznat po svojoj bavarskoj arhitekturi, prodavnicama suvenira i odličnim restoranima. Ne propustite posjetu Bronner’s Christmas Wonderlandu, najvećoj božićnoj trgovini na svijetu.

Detroit je nova destinacija Turkish Airlinesa pa tako od 15. studenog 2023., putnici iz Zagreba mogu iskoristiti novu rutu Turkish Airlinesa koja povezuje Zagreb s Detroitom preko Istanbula. Ova nova veza pruža izvanrednu priliku za istraživanje bogate i raznolike destinacije koja je nekada bila industrijsko središte, a danas se ponovno izdiže kao kreativni epicentar.